Helikopterrånet: "Jag larmade polisen"

"Jag såg en helikopter på väg till jobbet och ringde genast 112." Men polisen följde inte upp larmet.


Kritiken mot polisens agerande i samband med rånet mot värdedepån G4S i Västberga förra veckan har varit intensiv. Nu kommer nya uppgifter som ställer polisen i ytterligare dålig dager.

Enligt Täbybon Johan Ahlenius såg han helikoptern när han var på väg till sitt jobb. Klockan halv åtta på morgonen - en timme innan polisen var på plats - larmade han polisen. Men polisen valde att inte följa upp Johans larm.

Johan berättade att han såg en vit helikopter med röd rand ståendes i en skogsdunge. Polisen uppgav att det troligtvis var Sjöräddningens helikopter som var på övning.

–De svarade så snabbt att jag förmodade att de hade koll på läget den morgonen. Men när jag kom till jobbet och såg de första bilderna på rånarnas helikopter såg jag att det var samma som jag hade passerat tidigare på morgonen, säger Johan Ahlenius till DN.

SOS Alarm kan inte bekräfta samtalet med hänvisning till sekretesslagen.

Inte heller Johan Ahlenius telefonoperatör Tele 2 kan bekräfta samtalet eftersom att inga 112-samtal registreras. Detta på grund av att det ska gå att ringa även då sim-kort saknas i mobilen.

Polisen fann rånarnas helikopter i en skogsdunge mellan Skavlötens motionsspår och Rönninge by i Täby klockan halv nio på morgonen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!