Morddömd nazist kartlägger journalister

Hampus Hellekant fortsätter hänga ut utredare och meningsmotståndare.


Den morddömde nazisten Hampus Hellekant, numera Karl Hampus Svensson, fortsätter kartlägga journalister och meningsmotståndare. På den nazistiska encyklopedin Metapedia hängs personer ut, och Hellekant granskar poliser och utredare som själva har granskat honom.

Tidningen Arbetet avslöjar att Hellekant bland annat har listat de Säpospanare som har övervakat honom. Det liknar nästan personliga vendettor.

Efter att personer har skrivit artiklar om honom, vittnat mot honom, let utredningar mot honom och annat granskar han dem och publicerar informationen på nätet. Förundersökningar finkammas, och offentliga uppgifter beställs.

Journalisten Peter Karlsson, som bland annat har utsatts för ett bombattentat, har granskat extremhögern tillsammans med Katarina Larsson. Han bekräftar att Hellekant tagit fotografier på honom som senare publicerats på nazisajten Info14.

– Jo, jag kan bekräfta att det var han som fotograferade, säger Peter Karlsson till Arbetaren.

”Bilderna är tagna efter det att hans Peter Karlssons skyddade identitet röjdes – igen. Det visar dock med all tydlighet att skyddad identitet inte betyder något i längden. För Peter Karlsson och company betydde avslöjandet att de fick ta sitt pick och pack och flytta till ett akut skyddsboende, de ville inte ta risken att bo kvar”, skriver Info14 i artikeln under bilderna, uppger Arbetaren.

Hellekant, som dömdes till elva års fängelse för mordet på syndikalisten Björn Söderberg 1999, har en bakgrund i en nazistisk underrättelsetjänst. Tidigare har han upprättat ett krypterat register över kända svenskar som har judiskt påbrå, riksdagsmän, artister och andra meningsmotståndare.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lavinfara under långfredagen

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.