Debatt efter tuttchock på SVT

Reporterns bröst zoomades in under inslaget.


UMEÅ. På Sveriges Television råder delade meningar efter ett teveinslag som sänts på Västerbottensnytt förra veckan.

Inslaget visar nämligen en kvinnlig reporter som visar sin urringning.

Reportern Helene Albrektson skulle göra ett inslag om vintern i Tärnaby i Umeå, men där fanns ingen snö förutom en konstgjord backe. Teveteamet var tvungna att tänka om.

I klippet ses Albrektson åka ner för backen på skidor. När hon närmar sig kameran drar hon ner blixtlåset på sin overall och blottar en bikini. Därefter zoomar kameramannen in hennes bröst innan hon hoppar ner i en sjö.

Dock har inte en enda tittare hört av sig och klagat på reporterns urringning. I stället har västerbottningarna reagerat på att Albrektson är från Stockholm och inte från Västerbotten.

"Varför måste Västerbottensnytt anställa stockholmare som reportrar???? Finns det inte tillräckligt med arbetslösa, arbetsföra västerbottningar, så att vi måste “importera” arbetskraft söderifrån. Med västerbottningar slipper vi den här typen av trams!!!!", skriver en av läsarna på Folkbladet.

Men på SVT:s redaktion har diskussionen om Albrektsons bröst gått varm. Många anser att man exponerat reportern på ett felaktigt sätt.

– Det var ett misstag att sända inslaget i detta skick. Man kunde ha redigerat om det och inte zoomat in urringningen, säger Eva-Britt Lennelöv, redaktionschef på Västerbottensnytt, enligt Folkbladet.

Reportern själv förstår inte varför det har blivit en stor debatt kring hennes urringning.

– Jag tycker i och för sig att det är bättre att diskutera detta än min hudfärg. Det är viktigt att prata om synen på kvinnor, vad vi kan och inte kan göra. Jag förstår inte varför man blir så upprörd på grund av en urringning, säger Albrektson, enligt Folkbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!