Dränkningsdömd överklagar till HD

Den 19-åring Varabon överklagade i dag sin sjuåriga fängelsedom för mord.


Den 19-åringa nazisten från Vara överklagade i dag sin sjuåriga fängelsedom för mord till Högsta domstolen.

Mannen dömdes den 10:e oktober i år för ett mord han begick på Mikael Andersson den 18:e maj samma år.

Mordet skedde på en fest utanför Skara där Mikael och hans vän hamnade i bråk. Orsaken kan ha varit att Mikael tidigare anmält honom då denne skurit honom med en kniv i benet. Vännen fick fängelse.

Mikael lämnades att dö

Slagsmålet började inomhus och fortsatte utomhus där Mikael blev svårt misshandlad; slagen med ett järnrör. Han dog sedan ute i trädgården, dränkt i en 20 centimeter djup damm. Ingen av festdeltagarna försökte rädda hans liv.

Istället ringde de en kompis för att få tips om hur man bäst gör sig av med ett lik. Mikaels kropp blev dumpad i en gödselbrunn. Mördaren ringde sedan till Mikaels pappa för att erbjuda sig att hjälpa till i sökandet. Utan mördarens vetskap hade då en av tjejerna från festen fått dåligt samvete och berättat allt för polisen.

– Det kändes väldigt svårt att behärska mig i telefon när han ringde, för jag visste ju att polisen skulle slå till närsomhelst. Det var jobbigt att höra, när han ringer och frågar om han ska hjälpa till och leta när man vet att de dumpat honom i en gödselbrunn, som en påse skit, sa Mikaels pappa till TV3:s Efterlyst.

Förutom mördaren dömdes två 27-åringar till tio respektive femton månader för skyddande av brottsling. En 30-årig kamrat, som endast var med vi dumpningen av kroppen, dömdes till åtta månader. Mördaren och hans vänner har kopplingar till nynazistiska kretsar.

Teaser: Efterlyst inslag om den mördade Mikael

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!