Bigamist knivhotad när han försökte vräka nya frun

En 49-årig sektmedlem i Skåne bjöd in en ny kvinna till sitt hushåll. Det fick han äta upp.


HÖÖR. Den 49-årige familjepappan bjöd in en holländsk kvinna som han träffat på nätet att bo hos honom. Men när han försökte vräka henne efter ett bråk fick han på nöten.

Kvinnan ockuperade lägenheten, hotade honom med kniv och polisen gjorde ingenting, skriver Realtid.

- Ett muntligt avtal är lika bindande som ett skriftligt, säger kommissarie Sven-Erik Mellby till tidningen.

Gräl om livsstil

När larmet gick hos polisen påstod 49-åringen att han fruktade för sitt liv. Kvinnan som han först bjudit in att dela hushåll med honom och hans andra kvinna ville inte flytta efter att de grälat om mannens livsstil.

Och nu hade hon hotat honom med kniv. Enligt polisanmälan ska holländskan ha viftat med kniven i hans ansikte och sagt "man vet aldrig vad som kan hända", skriver Realtid.

Men någon hjälp av polisen fick han inte. De menar att mannen avtalat med kvinnan om att hon skulle få bo där och holländskan hade förskottsbetalat hyra.

Polisen hänvisar till kronofogden

– Vi har rekommenderat honom att ta kontakt med kronofogden eftersom det är de som sköter sådana här exekutiva förrättningar; det får inte polisen göra. Jag har ingen aning om han i dag har tagit kontakt med dem, säger kommissarie Sven-Erik Mellby till Realtid.

49-åringen, som är medlem i Zeitgeiströrelsen - vars rörelse är ett ekologiskt och anarkistiskt samhälle, hade redan en relation med en annan kvinna när han på en dejtingsajt sökte efter "en andra kvinna till familjen".

I sin presentation på sajten skriver mannen att han ”är en naturdoktor som äter råkost, spelar gitarr och djembetrummor, skriver låtar, botar sjuka och älskar att vara naken i solen...”

"Hon tröttnade väl"

Men trots att 49-åringen på dejtingsajten är tydlig med att han inte efterlyste något monogamt förhållande skar det sig med den nya kvinnan.

49-åringen lyckades till slut bli av med holländskan.

– Hon tröttnade väl på poliser och andra saker. Och insåg väl efter mycket om och men att hon inte var välkommen här, säger han i dag.

Men 49-åringen är fortfarande skakad.

– Det har varit en mardröm det hela och det är fortfarande väldigt jobbigt och känsligt det hela, säger han till Realtid.

- Hon fortsätter att skriva mejl och hotar mig. De sparar jag om det går för långt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!