1 av 2
- Foto: Oskarshamn.se
2 av 2

Storfajt på gatorna i Oskarshamn

Ett jätteslagsmål - med ett 40-tal inblandade - spred sig från gata till gata.


OSKARSHAMN. Ett 40-tal personer slogs med bara nävar på Oskarshamns gator under natten mot söndag. Men bara en kunde gripas.

En okontrollerat våldsam stämning spred sig över gata efter gata.

En 16-årig pojke greps och anhölls misstänkt för grov misshandel efter att ha pekats ut som den som sparkat och slagit en 21-åring som låg på marken, skriver Östran.

43-åring misshandlade två

Allt som allt har polisen fått in åtta anmälningar om misshandel. Dessutom en om skadegörelse. Samtliga från samma kväll.

Och det var inte bara unga busar som slogs på gator och torg i det småländska samhället.

En 43-årig man är misstänkt för att ha misshandlat två personer i 20-årsåldern. Först ska han ha kopplat ett strupgrepp om en 20-åring utanför Hotell 1. En stund senare ska han ha gett sig på en annan 20-åring en bit därifrån och sparkat ner honom till marken.

Samtidigt misshandlades ytterligare en 20-åring på samma plats. Han fick med sig en bula i huvudet som påminnelse om fajten.

Bosnisk fest

Sex polispatruller hade fullt sjå med att hålla ordning under kvällen.

- Vad som orsakat bråken och misshandlarna vet vi inte riktigt. Tydligen har bosniska föreningen haft en fest inne på Hotell 1. Kanske har något av det som händer senare sitt ursprung där. Men man kan inte säga att invandrare slagits mot svenskar, säger vakthavande befäl Reine Johansson till Östran.

Slogs ner av fyra okända

En 32-årig man mötte fyra okända män på vägen hem från krogen och när han stötte ihop med dem måttade en av dem ett slag över näsan på 32-åringen som föll till marken.

Liggande får han ta emot sparkar mot huvudet och bålen.

Han har lämnat signalement på gärningsmännen.

Lykta i skallen

En yngre kille får ta emot en ljuslykta i huvudet inne på hotellet. Lyktan gick sönder när den träffade pojken, men han klarade sig oskadd.

Ytterligare ett par personer i 20-årsåldern fick ta emot slag i ansiktet inne på hotellet. Gärningsmännen är okända, uppger Sydöstran.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.