- Foto: Bertil Ericson/Scanpix

Första privata apoteket öppnat

Påfågeln i Stockholm första privata apoteket i Sverige.


Nu slår utförsäljningen av apoteksmonopolet igenom på riktigt. I dag öppnade det första privatägda apoteket i Sverige. Det är apoteket Påfågeln som öppnar i ny regi när nye ägaren Medstops verksamhet nu kommer igång.

Och det kommer bli skillnad mot tidigare.

– Det kommer ju innebära stora förändringar för vår del vad gäller för vår del på sortimentsidan, det kommer helt nya produkter som Medstop kommer att tillföra marknaden, säger Per Johansson, chef för Påfågeln, till SR.

Totalt har Medstop köpt upp 62 av de tidigare statligt drivna apoteken.

Oppositionen är fortsatt kritisk mot privatiseringen av apoteken.

– Regeringen påstår att det ska bli billigare och mer tillgänglighet för dem som köper läkemedel, men det vet vi ju ingenting om, det finns undersökningar som visar att svenska folket är väldigt nöjda med apoteket som vi har haft, säger vänsterpartiets riksdagsledamot Elina Linna till SR.

De 465 apotek som såldes omsatte 16 miljarder kronor och såldes för 5,9 miljarder kronor.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.

Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

Varje år gör Skatteverket riktade kontroller inom vissa områden. Har du koll på vilka privatpersoner som kollas extra i årets deklaration?

Borlänge: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar uppges ha kolliderat vid Domnarvsrondellen i Borlängen", skriver polisen på sin hemsida.

Nya kollektivavtal inom offentlig sektorn

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Sobona har tecknat tre nya kollektivavtal inom den offentliga sektorn. Men Sveriges Lärare säger nej till budet – och Vårdförbundet ska få medling med arbetsgivarna.