Ersätts efter lumpenskada - 31 år senare

Han var 19 när han gjorde lumpen och skadade ringfingret. Året var 1979. Nu, 31 år senare, får han ersättning.


KRISTINEHAMN. 1979 gjorde den då 19-årige värmlänningen sin värnplikt på Bergslagens artilleriregemente i Kristinehamn.

Olyckan var framme och han fastnade med sitt ringfinger i en dörr. Skadan gav honom ett ärr för livet. 31 år senare får han nu ersättning av staten, skriver Värmlands Folkblad.

Händelsen anmäldes till Värmlands läns allmänna försäkringskassa, men någon ersättning sökte han inte. Då.

– Jag fick nyligen tips om att det gick att söka så jag skickade in en ansökan på vinst och förlust. Jag tycker ersättningen är skälig, jag kan ju trots allt använda handen även om den inte är helt återställd efter en fingerskada som jag fick 1979 när jag klämde mig i en dörr, berättar mannen för VF.

Mannen får 5 000 kronor för de upplevda besvären. Till det får han 8 000 kronor för ärret som olyckan lämnade honom med.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.