Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Frias för sexuellt ofredande av fosterhemsdotter

- 05/02/2010, 14:19 -
Flickan säger sig ha utsatts för sexuellt ofredande i flera år av sin fostermamma. OBS! Bilden har inget samband med artikeln.

Flickan säger sig ha utsatts för sexuellt ofredande i flera år av sin fostermamma. OBS! Bilden har inget samband med artikeln.

Scanpix

En kvinna i 60-årsåldern som åtalats för grov fridskränkning av en flicka som varit fosterhemsplacerad hos henne frias.

KALMAR. Tingsrätten friar en kvinna i 60-årsåldern för grov fridskränkning och sexuellt ofredande av en flicka som varit hennes fosterdotter under flera år, uppger Östran.

Kvinnan misstänktes i fyra års tid ha förgripit sig sexuellt på flickan genom att beröra henne.

Flickan sökte hjälp hos en lärare och man kallade flera vittnen till rättegången. Förutom läraren också en skolsköterska en kompis till flickan samt en socialsekreterare.

Kvinnan nekade till samtliga brott.

Kalmar tingsrätt finner det osannolikt att motivet för kvinnans agerande varit att tillfredsställa sin sexualdrift, skriver Östran.

Inte heller finner man det klarlagt att det rört sig om "vanligt" ofredande eftersom det inte kan fastställas att kvinnan haft ett uppsåt.

Därmed ogillas åtalet mot kvinnan.