- Foto: Scanpix

Maffians bankir får ingen prövning i Högsta domstolen

Han har kallats maffians bankir och är dömd till sju års fängelse för bland annat grovt bedrägeri.


MALMÖ. Torgny Jönsson, 45, har kallats maffians bankir. Han blev känd genom jätteblåsningen som knäckte Tomelilla sparbank kring 1990. Han har minst femtio konkurser bakom sig, liksom flera år i fängelse.

2008 dömdes han till sju års fängelse för bland annat grovt bedrägeri. Sedan dess har han fört en enveten kamp för att få prövningstillstånd i Högsta domstolen.

Jönssons ombud hävdar att det begåtts rättegångsfel - bland annat i och med att försvaret inte fått tillräckligt mycket tid på sig att förbereda Torgny Jönssons försvar.

Men nu har Torgny Jönsson fått avslag på sin begäran om prövningstillstånd och hovrättens dom står därmed fast.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

1 timme sedan
Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?