Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

4-årig flicka mirakelräddad i bassäng

Kerstin Carlsson / SCANPIX

Nyheter | 15/02/2010 09:11

Var nära att drunkna i allvarligt tillbud på äventyrsbad.

KALMAR. I sista sekunden räddades en fyraårig flickas liv på äventyrsbadet i Kalmar i söndags.

I ett obevakat ögonblick hade flickan smitit iväg från sin mamma och ner för en trappa intill en grotta i badhusets äventyrsdel, uppger Barometern.

Därifrån tog sig flickan ut mot bassängens djupare vatten och försvann under ytan.

Tack vare en tioårig flicka med ögonen på skaft, som ropade på hjälp och en badvakt på alerten lyckades man rädda flickan i sista minuten.

Bland gästerna i närheten fanns också en ambulanssjukvårdare som satte in hjärt- och lungräddning omedelbart.

Under vatten i fem minuter

Flickan kräktes upp vatten och kunde snart andas på egen hand.

Hon har förts till sjukhus och ska efter omständigheterna må bra. Enligt uppgift var hon under vatten i fyra fem minuter.

– Det var många personer som i den svåra situationen utförde ett beundransvärt och fantastiskt arbete. Utan dem hade kanske inte det som hände slutat så väl som det ändå gjorde, säger Susanne Söderberg, vd för Kalmar Familjebad, till Barometern.

Lärdomen är att alla, såväl gäster som personal, har ett personligt ansvar, menar äventyrsbadets vd.

– Att det är oerhört viktigt att alla har uppsikt över varandra. Även om det finns personal som har ett säkerhetstänkande på platsen kan det hända olyckor. Vi kan inte ha ögon åt alla håll. Det är därför allas ansvar att se till att något sådant här inte händer, säger Susanne Söderberg till Barometern.