Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

I Caritas palt låg ett smycke

- 02/03/2010, 10:09 -

Jurek Holzer / SvD / SCANPIX

Carita skulle sätta tänderna i sin lyxpalt när en av dem lossnade. I palten låg ett smycke.

FINSPÅNG. Carita Bjuhr Svedberg, 65, hade fått ett paket av Nordcharks vakuumförpackade lyxpalt med fläsk av sonen.

Men lyxpalten blev ingen njutning för Carita, som älskar den norrländska delikatessen.

- Jag älskar palt. Jag hade gjort i ordning middagen med alla tillbehör och allt. Vi skulle äntligen få sätta tänderna i maten och när jag tog första tuggan så kände jag något hårt och tänkte, herregud vad sjutton är det i palten, säger Carita Bjuhr Svedberg till Norrländska Socialdemokraten.

Lyxpalten bjöd nämligen på en ickekulinarisk lyxartikel - ett smycke.

- Middagen blev förstörd och jag bet sönder en tand. Det hade kunnat fastna i halsen men jag hann ju inte svälja ner något, som tur var säger Carita till NSD.

På tillverkaren Nordchark säger man att ingen i personalen använder smycken. Men man har ändå ersatt Carita för tandläkarkostnader och gett henne en extra 500-lapp som plåster på såren.

- Vi har ingen aning om hur det har hänt, om det är ett smycke som kommit från personalen eller inte, säger Per-Olov Bucht, vd på Nordchark, till NSD.

Men Carita är inte nöjd. Hon vill ha tusen kronor i ersättning för sveda och värk.

- Det hade kunnat gå mycket värre, det tycker jag han kan tänka på, säger hon till NSD.

Men för Nordcharks del säger man att saken är utagerad. I marknadsföringen för lyxpalten använder man orden "smaker man minns". Och för Carita Bjuhr Svedberg har paltmiddagen onekligen gått till historien.

- Jag kommer aldrig mer att äta palt. Jag har tappat smaken.