Aldrig förr har så många krävt pengarna tillbaka som efter februari månads snörelaterade kaos i Stockholms tunnelbanetrafik.
Aldrig förr har så många krävt pengarna tillbaka som efter februari månads snörelaterade kaos i Stockholms tunnelbanetrafik. - Foto: Gunnar Lundmark / SvD / SCANPIX

Rekordmånga löste in SL:s resegaranti

Notan blir dyr för februari månads snökaos i Stockholms kollektivtrafik.


STOCKHOLM. Redan har cirka 14 000 snökaosdrabbade resenärer ansökt om att utnyttja SL:s resegaranti i februari månad, skriver Dagens Nyheter.

Motsvarande siffra för samma månad förra året är knappt 3 000.

– Det är en väldig ökning, men det stämmer överens med hur trafiksituationen varit, säger Gisela Poellinger, på SL:s presstjänst, till DN.

SL har hunnit behandla knappt 10 000 av ansökningarna.

Än så länge vill inte SL spekulera i vad notan i slutändan kan tänkas landa på. Fjolårets februari bjöd på 2 835 ärenden och en nota på 859 992 kronor.

– Det är väldigt stor skillnad i hur kostsamt varje ärende blir, det beror på hur lång resa man gjort. Vi inväntar dessutom många fler ärenden, först i april kan vi titta i backspegeln, säger Gisela Poellinger till DN.

/
/
/
SL
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

Rysslands biträdande försvarsminister gripen

Rysslands biträdande försvarsminister Timur Ivanov har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

1 timme sedan
En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

1 timme sedan
Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

1 timme sedan
Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Varberg: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Ett vittne ringer till polisen om en personbil som kör i hög hastighet från Trönninge mot Kungsäter.", skriver polisen på sin hemsida.