Gängkriget i Göteborg trappas upp

Ytterligare en skottlossning i natt.


GÖTEBORG. Efter skottlossningarna i Hisingen på måndagskvällen fortsatte gängkriget i Göteborgs förorter att eskalera. Natten mot onsdagen small det igen. Den här gången utanför livsmedelskedjan Netto i Backa.

- Det känns som en upptrappning av det som hände i höstas, säger kommissarie Leif Rundberg till Göteborgs-Posten.

Hells Angels mot Bandidos och Asir

Med "det som hände i höstas" menar Leif Rundberg gängkriget vars mer intensiva utbrott titt som tätt gjort sig påminda i Göteborgs förorter.

Det är de kriminella gängen Red & White Crew - supportergrupp till Hells Angels - Asir och Bandidos X Team som ligger bakom sammanstötningar mellan mer löst formerade ungdomsgäng i företrädesvis Biskopsgården och Backa.

Fem unga män anhållna

Efter måndagskvällens två dåd försökte länskriminalen pussla ihop den delen under tisdagen. Fem yngre män sitter anhållna. De är misstänkta för delaktighet i vapenbrott, dels på Sommarvädersgatan (Biskopsgården) och dels på Gåsagången (Backa).

Och alla är sedan tidigare kända av polisen. En av dem är medlem i ett större kriminellt nätverk.

Inget direkt mål för kulorna

- Vi utgår från att de två händelserna har ett samband, förklarar Leif Rundberg, ansvarig för gruppen mot grov organiserad brottslighet, för GP.

Och på tisdagskvällen small det plöstligt på nytt vid halvniotiden.

- Det verkar inte ha funnits något direkt mål för kulorna, utan de har mer skjutits ut i luften, säger presstalesmannen Jan Strannegård till GP.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

2 timmar sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

2 timmar sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.