Voddler tecknar avtal med Warner

Filmjätten går en annan väg än Warner Music.


Svenska filmströmningstjänsten Voddler har tecknat ett filmavtal med Hollywoodjätten Warner Bros som presenteras i dag. Och nu vill de knyta upp fler filmbolag till tjänsten.

– Vår ambition är djupgående samarbeten med alla ledande filmbolag för att kunna erbjuda ett brett utbud av filmer. Vårt fokus och målsättning är att skapa världens bästa och största lagliga filmbibliotek, säger Zoran Slavic, vd för Voddler, i ett pressmeddelande.

Warner Bros går genom avtalet i motsatt riktning jämfört med Warner Music som brutit med Spotify och sagt att de inte tycker strömningstjänsterna är positiva för industrin.

Voddler stängde ner sin tjänst i februari efter att hackare lyckats nå tjänsten utan att använda Voddlers programvara. På tisdagen öppnade de upp på nytt med en webbaserad strömningsspelare.

Voddler har i dag fler än 450 000 registrerade användare och kommer under mars utvidga till övriga norden.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max hamburgares stora ändring – första gången på 15 år

Så blev Skövde ett mecka för spelskapare

1 timme sedan
De når miljoner och omsätter miljarder. Spelbranschen blomstrar i Skövde, som blivit Sveriges tredje största spelstad. Skövde är känt för att vara ett ställe där man kan förverkliga sin dröm, säger spelaffärsutvecklaren Marcus Toftedahl.

Mathems ändring får kunderna att rasa: "Slutar handla"

1 timme sedan
Mathem har bytt ut sina påsar mot kartonglådor – något som inte går hem hos alla kunder. Men enligt företaget gör förändringen att fler prissänkningar blir möjliga. – Här är lådorna en viktig nyckel, säger Lotta Olofsson, kommunikationschef på Mathem, till Nyheter24.

Polisen rapporterar om djur, Stockholm

1 timme sedan
"Flera samtal kom in om lösa hästar på Östermalm.", skriver polisen på sin hemsida.

Mätta flyttfåglar kommer rekordtidigt

2 timmar sedan
Många flyttfåglar har anlänt till Sverige omkring tre veckor tidigare än normalt. Men det är inte den svenska våren som lockar. Förklaringen finns förmodligen att hämta i det varmare klimatet.

Flicka fastnade i torktumlare

2 timmar sedan
En flicka har fastnat i en torktumlare i Gideonsberg i Västerås. Det skulle dröja över en halvtimme innan hon kom loss.