Dubbelmördare gripen efter biljakt

Eddie Jönsson, 23, greps efter en biljakt i Helsingborg misstänkt för att ha kidnappat en 20-åring. 2004 misshandlade samme Jönsson två 18-åriga kvinnor till döds.


HELSINGBORG. När polisen vinkade in fordonet på kontroll körde Eddie Jönsson, 23, bara vidare.

Men efter en kortare biljakt kunde han gripas tack vare att de jagande polisbilarna gjorde en så kallad boxmanöver: de placerade sig framför, bakom och bredvid det jagade fordonet och tvingade honom först att sänka farten för att sedan preja honom av vägen.

– Jag räknade till tretton polisbilar som var inblandade. Tre av dem var civila bilar, säger ett ögonvittne till Helsingborgs Dagblad.

Med honom i bilen fanns en ung kvinna - nu misstänkt för skyddande av brottsling.

23-årige Jönsson har varit efterlyst av polisen i Halland sedan februari i år. Misstänkt för människorov, grovt rån och övergrepp i rättssak.

– Vi kan bekräfta att personen som greps var mannen du frågar efter och är nu överlämnad till polisen i Halland. Från vår sida handlar det om handräckning till polisen i Halland, säger en polisman till HD.

Vintern 2004 kidnappade Eddie Jönsson och en kompis två unga kvinnor och lämnade dem misshandlade, medvetslösa och utan kläder att dö i snön på Hallandsåsen.

17-årige Eddie Jönsson dömdes då till fyra års ungdomsfängelse - och rymde två gånger. Hans straff förlängdes således till fem och ett halvt år.

Men i augusti förra året blev han en fri man på nytt.

Och återupptog sin brottsliga karriär.

Nu misstänks Jönsson ha kidnappat en 20-årig man på kvällen den 24 februari i Halmstad. Jönsson ska ha fört bort och rånat mannen innan han dumpade honom i Laholm senare på natten.

– Det var som en mardröm berättade den unge mannen senare för Aftonbladet.

I polisförhör uppger den kidnappade 20-åringen att han kördes runt i timmar, misshandlades och rånades på pengar och värdesaker innan han släpptes av.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!