Chefrredaktör Vávra Suk, i svarta handskar, vet hur han ska använda stålarna.
1 av 2
Chefrredaktör Vávra Suk, i svarta handskar, vet hur han ska använda stålarna. - Foto: Henrik Montgomery/SCANPIX
Nationaldemokraternas tidning kan få miljoner i presstöd.
2 av 2
Nationaldemokraternas tidning kan få miljoner i presstöd. - Foto: pressbild

Nationell Idag berättigad till presstöd

Främlingsfientliga partiet Nationaldemokraternas tidning, Nationell Idag, har nått gränsen för presstöd. Tidningen kan få närmare två miljoner kronor.


STOCKHOLM. Kravet för presstöd är minst 1 500 prenumeranter. Tidningen Nationella Idag, Nationaldemokraternas partitidning, har nått gränsen och kan begära upp emot två miljoner i presstöd.

– Nu ligger vi på två tusen prenumeranter vilket gör att vi kan söka två miljoner kronor i presstöd. Men till hösten siktar vi på att få tre tusen prenumeranter, som ger oss tre miljoner kronor, säger chefredaktör Vávra Suk till Journalisten.

Och tidningen vet redan hur de ska använda pengarna.

– Vi kommer att kunna komma ut bättre. Vara på plats och rapportera, men även att nå ut till fler människor eftersom tidningen kommer att finnas bland andra tidningar, säger Vávra Suk till Journalisten.

AFA
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skyddsjakt på varg efter ponnyangrepp

Youtubechefen avslöjar: Så lyckas du med din video

Varje dag konsumeras tiotals miljarder videor på Youtube. Så hur lyckas du med just din video? Nyheter24 har talat med Youtubes toppchef i Sverige, Michelle Kadir, om vad som hissas och vad som dissas på världens största videoplattform på nätet. – Jag har några tips, säger hon.

Polisen i Nora rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka har inträffat på Älvstorpsvägen i Nora", skriver polisen på sin hemsida.

Swish förändring – för att skydda dina pengar

Förra året ökade telefonbedrägerierna med 36 procent. Det växande problemet har fått regeringen att överväga förändringar av betaltjänsten Swish och fått bankerna att vidta åtgärder.

Ny mobiliseringslag undertecknad av Zelenskyj

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har skrivit under en delvis kontroversiell ny mobiliseringslag, meddelar regeringen i Kiev.

Höj värdet på din bostad – med enkla ändringen: "Står ut"

1 timme sedan
Maria Friström, 43, bytte bana och började flippa bostäder för miljonbelopp. I en intervju med Nyheter24 berättar hon om misstagen man ska passa sig för och den enkla renoveringen som kan höja värdet på din bostad.