Torsdag 21 Okt
Stockholm

Malmös gängledare på fri fot

Kammaråklagare Bo Albrektsson menar att den 27-årige M-ledaren fortfarande är mordmisstänkt. Ändå försätts han nu på fri fot.
Kammaråklagare Bo Albrektsson menar att den 27-årige M-ledaren fortfarande är mordmisstänkt. Ändå försätts han nu på fri fot. Foto: Stig-Åke Jönsson/Scanpix

Ledarna för K-falangen och M-falangen har släppts fria.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MALMÖ. Kvart i åtta på torsdagsmorgonen försattes den överlevande 27-årige brodern i M-falangens ledarduo på fri fot. Han är dock fortfarande misstänkt för mord på den starkare graden sannolika skäl.

– Det är min uppfattning. Men när den medmisstänkte är på fri fot så kommer vi inte längre i utredningen just nu, säger kammaråklagare Bo Albrektsson till Sydsvenskan.

Och i går, onsdag, släpptes också ledaren för den rivaliserande K-falangen, en 22-åring, från fängelset i Västervik där han suttit av tid för vapenbrott.

Nu är fältet fritt för ett nytt blodigt gängkrig på Malmös gator.

– Vi har talat med personer i båda lägren och de säger att det inte finns någon risk för nya bråk, men det tror vi inte på, säger en av polisens gängexperter till Sydsvenskan.

M-ledaren satt häktad för mordet på Stortorget i Malmö den 31 januari i år. Offret var bror till K-falangens ledare. Han mördades i en eldstrid - sannolikt som hämnd för mordet på M-ledarens bror förra sommaren.

Anledningen till att 27-åringen släppts ur häktet är att hans misstänkte medbrottsling tros ha försvunnit utomlands.

– Det är inte rimligt att vi håller [den 27-årige M-ledaren] inlåst medan vi letar efter den medmisstänkte, vi vet inte var han är och det kan ta lång tid, säger Bo Albrektsson till Sydsvenskan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela