Stockholm

Malmös gängledare på fri fot

Kammaråklagare Bo Albrektsson menar att den 27-årige M-ledaren fortfarande är mordmisstänkt. Ändå försätts han nu på fri fot.
Kammaråklagare Bo Albrektsson menar att den 27-årige M-ledaren fortfarande är mordmisstänkt. Ändå försätts han nu på fri fot. Foto: Stig-Åke Jönsson/Scanpix

Ledarna för K-falangen och M-falangen har släppts fria.


Läs mer

MALMÖ. Kvart i åtta på torsdagsmorgonen försattes den överlevande 27-årige brodern i M-falangens ledarduo på fri fot. Han är dock fortfarande misstänkt för mord på den starkare graden sannolika skäl.

– Det är min uppfattning. Men när den medmisstänkte är på fri fot så kommer vi inte längre i utredningen just nu, säger kammaråklagare Bo Albrektsson till Sydsvenskan.

Och i går, onsdag, släpptes också ledaren för den rivaliserande K-falangen, en 22-åring, från fängelset i Västervik där han suttit av tid för vapenbrott.

Nu är fältet fritt för ett nytt blodigt gängkrig på Malmös gator.

– Vi har talat med personer i båda lägren och de säger att det inte finns någon risk för nya bråk, men det tror vi inte på, säger en av polisens gängexperter till Sydsvenskan.

M-ledaren satt häktad för mordet på Stortorget i Malmö den 31 januari i år. Offret var bror till K-falangens ledare. Han mördades i en eldstrid - sannolikt som hämnd för mordet på M-ledarens bror förra sommaren.

Anledningen till att 27-åringen släppts ur häktet är att hans misstänkte medbrottsling tros ha försvunnit utomlands.

– Det är inte rimligt att vi håller [den 27-årige M-ledaren] inlåst medan vi letar efter den medmisstänkte, vi vet inte var han är och det kan ta lång tid, säger Bo Albrektsson till Sydsvenskan.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.