Väcktes av beväpnade gängmedlemmar

25-åringen: "Inte första gången som döden knackar på."


GÖTEBORG. Han vaknade av att det bultade på dörren. Utanför stod tre beväpnade män. Medlemmar i det kriminella nätverket Asir.

– Det var inte första gången som döden knackar på, säger 25-åringen som den 15 mars fann de tre pistolbeväpnade männen utanför sin dörr i Kyrkbyn.

Fick nog av gänghot

Men den här gången fick han nog. 25-åringen ringde polisen vid halv tre på morgonen.

– Vi vet att du är därinne. Vi kommer att vänta hela natten, skrek pistolmännen genom dörren.

Men när polisen kom fram hade gängmedlemmarna försvunnit. En biljakt senare kunde dock en Volvo V50 stoppas vid Eriksbergs köpcentrum och de fyra männen gripas. Två av dem bar skyddsvästar, uppger Göteborgs-Posten.

Svårt misshandlad

Redan den 13 december i fjol hade 25-åringen blivit bortförd med bil och körd till ett skogsområde i Bergsjön. När han klev ur bilen fick han ett knytnävsslag i ansiktet och ett i bakhuvudet.

Han tappade medvetandet. Och liggande blev han sparkad. 25-åringen fick läggas in på sjukhus - men ville inte upprätta någon anmälan.

Ex-medlemmar i Hells Angels-klubb

25-åringen var tillsammans med en av männen som misshandlade honom i Bergsjön medlem i Hells Angels supporterklubb Red & White Crew.

– Det var en stark grupp som tynade bort på grund av ekonomiska gräl, säger 25-åringen i polisförhören.

Männen har tidigare haft narkotikaaffärer tillsammans och 25-åringen är tidigare straffad för narkotikabrott, uppger GP.

På torsdagen kunde de fyra männen åtalas för olaga hot och misshandel. Två av dem var tidigare misstänkta för mordförsök - men den förundersökningen lades ner.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Största guldstöten i Kanada nära klaras upp

Kreml: Ukraina-hjälp från USA förändrar inget

Nytt bistånd från USA till Ukraina kommer inte att förändra dynamiken på slagfältet, hävdar Ryssland. Uttalandet kommer i samband med att USA:s kongress förbereder sig för en avgörande omröstning under helgen om långvarig militär finansiering till Ukraina.

Meteoritjägare överklagar till Högsta domstolen

Geologerna Anders Zetterqvist och Andreas Forsberg som i hovrätten förlorade den uppmärksammade tvisten om en meteorit som landade utanför Enköping i november 2020 överklagar till Högsta domstolen.

Nordeas stora förändring – så påverkas du: "Genomsyrar allt"

Sverige har större problem än grannländerna med vågen av bankbedrägerier, enligt Nordea-chefen Frank Vang-Jensen. Man ska vara väldigt försiktig och skeptisk, säger han om hur utsatta grupper ska skydda sig.

JO granskar tredje Kinberg Batra-rekrytering

Justitieombudsmannen (JO) granskar ytterligare en rekrytering kopplad till Anna Kinberg Batra och länsstyrelsen i Stockholm, rapporterar Aftonbladet.

Ny skyddsjakt på skånsk varg

Efter flera vargangrepp mot får på Söderåsen i Skåne blir skyddsjakt återigen aktuell.