- Foto: JOHAN NILSSON / SCANPIX

Drabbades av flygstoppet - fyra gånger om

Familjen Baena har sin familj utspridd över hela världen. På grund av flygstoppet kommer de inte hem.


LUDVIKA. Flygstoppet har slagit hårt mot tiotusentals svenska resenärer på olika destinationer runt om i världen.

Familjen Annika och Rafael Baena i Ludvika är kanske en av de hårdast drabbade.

De har en son med flickvän fast i Thailand, en dotter fast i Brasilien, en son fast i Madrid och själva väntar de ett besök från England som inte verkar kunna nå fram, skriver Dala-Demokraten.

– Mest oroliga är vi för André med flickvän som sitter fast i Bangkok. Hotellet har sedan hemresan inställdes i fredags höjt priset från 200 till 400 kronor per natt, säger Rafael Baena till Dala-Demokraten.

Samtidigt som oroligheter pågår på grund av det tryckta politiska läget.

– Vi håller kontakten via telefon och sms. Tydligen är informationen till hemresenärerna väldigt bristfällig därborta i Thailand.

Dottern Isabell Baena är på tjänsteresa i São Paulo i Brasilien i och med jobbet på ABB.

- ABB tar hand om sina anställda och, är jag övertygad om, kommer att anstränga sig att hitta andra vägar hem för sina medarbetare ute i världen, om detta skulle bli långvarigt, säger Rafael till Dala-Demokraten.

Sonen som är fast i Spanien klarar sig också.

Elias kan fortsätta stanna hos familjen i Madrid, tills det löser sig på något sätt. Inom Europa är det inte omöjliga avstånd att komma hem, men från Thailand är det långt, säger Rafael Baena, som dessutom har en systerson från England som väntas på besök med ett Ryanair-flyg som är bokat till på tisdagen.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!