Tisdag 30 Nov
Stockholm

Inget talar för åtal mot mordmisstänkt läkare

Läkaren misstänktes för att i sexton fall gett patienter dödliga injektioner. Men nu menar åklagaren att inget talar för åtal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

VÄXJÖ. Under måndagen förhördes läkaren för andra gången. Läkaren är misstänkt för att gett en dödlig injektion kalium till en 84-årig patient.

Men förhöret varade bara i trettio minuter.

- Vi fick svar på våra frågor och bevisläget har inte stärkts efter förhöret. Han är fortfarande bara skäligen misstänkt för brottet, säger åklagaren Johan Henningsson till Smålandsposten.

Åklagaren menar att polisen gjort de flesta utredningsåtgärder som är relevanta. Men trots det har utredningen inte förts framåt.

- Man kan säga att oddsen för ett åtal är höga, säger han.

Nästa steg är att journalerna för de 16 personer som granskningen gäller överlämnas till rättsmedicinalverket, RMV. Där kommer journalerna att granskas av experter för att se om aktiv dödshjälp förekommit.

- Vi får se vad som kommer fram av den granskningen, kanske kan det ge någon ny infallsvinkel, säger Henningsson till SMP.

Om experterna inte kommer fram till någon ny infallsvinkel kommer åklagaren inte att förhöra den misstänkta läkaren på nytt, vilket innebär att utredningen läggs ner.

Kommentera
Kopiera länk
Dela