Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Flera av svenskarna gripna i Israel

Samt miljöpartisten Mehmet Kaplan.
1 av 4

Samt miljöpartisten Mehmet Kaplan.

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Och konstnären Dror Feiler.
2 av 4

Och konstnären Dror Feiler.

Jurek Holzer / SvD / SCANPIX

3 av 4

Annette Friberg / SCANPIX

Och överläkaren Victoria Strand.
4 av 4

Och överläkaren Victoria Strand.

Nyheter | 31/05/2010 19:26

En svensk uppges vara skadad i ansiktet.

UD får fram allt mer information om vad som hänt med de elva svenskarna som fanns ombord på fartygen i Ship to Gaza-konvojen.

Men fortfarande varierar uppgifterna något.

Den bästsäljande författaren Henning Mankell, som tidigare uppgavs skadad av norske politikern Erling Folkvord, uppges nu i stället vara gripen.

Enligt Expressen har han ställts inför ett ultimatum, att skriva på ett dokument och bli utvisad eller att ställas inför rätta. Expressen uppger också att fyra svenskar sitter fängslade.

Aftonbladet rapporterar å sin sida om nio fängslade svenskar. Det är rikdagsledamoten Mehmet Kaplan, läkaren Viktoria Strand, Henning Mankell, konstnären Dror Feiler och Saman Ali - styrelseledamot och kassör i Ship to Gaza som förvaras i hamnstaden Ashdod.

En av dem, Dror Feiler, ska vara skadad i ansiktet.

– Han fick smärre skador i ansiktet i tumultet, säger UD:s presschef Anders Jörle till Aftonbladet.

Ytterligare fyra svenskar sitter i ett annat fängelse.

Vad som hänt med Mattias Gardell och Edda Manga är fortfarande oklart. De befann sig också på den turkiska båt där de dödliga våldsamheterna förekom.