- Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

80-årig kvinna försvunnen

Helikopter, hundar och hemvärn deltar i sökandet.


KUNGSBACKA. En 80-årig kvinna är försvunnen i Kungsbacka. Hon har inte setts till sedan hon lördagen gick ut för att rasta sin hund. Att kvinnan, som är dement, var försvunnen upptäcktes när hemtjänsten besökte henne vid 15-tiden på lördagseftermiddagen för att lämna mat.

Hon var då inte hemma och har inte synts till eller hörts av sedan dess.

På söndagen kallades såväl hemvärnet som en polishelikopter och polishundar in för att delta i sökandet.

Men än så länge har hon inte synts till.

– Vi söker i cirklar från hennes bostad. 75 procent av alla försvunna dementa hittar vi inom tre kilometer från bostaden. Man behöver max leta i en radie om 7,5 kilometer, säger räddningsledare Magnus Bartholdsson till Göteborgs-Posten.

/
/
Relaterat
Senaste nytt

Skjuten i Malmö inte livshotande skadad

C vill sänka skatten med 13 miljarder

Centerpartiet satsar 13 miljarder kronor på ett jobbskatteavdrag i sin skuggbudget. Utöver det vill partiet lägga nära 16 miljarder kronor på skolan.

Katolska kyrkan diskuterar samkönade äktenskap

Påve Franciskus har föreslagit att katolska kyrkan ska kunna välsigna samkönade par. Det har lett till kraftiga reaktioner och flera konservativa kardinaler utmanar påven.

Ryssland: Drygt 30 drönare nedskjutna i natt

Över 30 ukrainska drönare har förstörts i Rysslands västra delar under natten, hävdar Ryssland. Enligt försvarsdepartementet har även en attack mot Krim vattenvägen avvärjts.

Mordet på Tove: Nu inleds rättegången i hovrätten – flera expertvittnen ska höras

1 timme sedan
Johanna Jansson och Maja Hellman fick livstids fängelse för mordet på Tove, 21. Men när hovrätten nu prövar fallet är det med en ny åklagare, ny försvarare och nya vittnen. Dessutom har försvararen Clea Sangborn fortsatt möjlighet att gå vidare med sin jävsanmälan – och få rättegången omprövad.

Tjänstesektorn bromsar – men pristrycket består

1 timme sedan
Tjänstesektorn ser allt dystrare på framtiden och mycket tyder på att det blir ännu värre innan det vänder, enligt inköpschefsindex för tjänsteföretagen från Swedbank/Silf. Men trycket uppåt på priserna i sektorn består.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.