- Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

80-årig kvinna försvunnen

Helikopter, hundar och hemvärn deltar i sökandet.


KUNGSBACKA. En 80-årig kvinna är försvunnen i Kungsbacka. Hon har inte setts till sedan hon lördagen gick ut för att rasta sin hund. Att kvinnan, som är dement, var försvunnen upptäcktes när hemtjänsten besökte henne vid 15-tiden på lördagseftermiddagen för att lämna mat.

Hon var då inte hemma och har inte synts till eller hörts av sedan dess.

På söndagen kallades såväl hemvärnet som en polishelikopter och polishundar in för att delta i sökandet.

Men än så länge har hon inte synts till.

– Vi söker i cirklar från hennes bostad. 75 procent av alla försvunna dementa hittar vi inom tre kilometer från bostaden. Man behöver max leta i en radie om 7,5 kilometer, säger räddningsledare Magnus Bartholdsson till Göteborgs-Posten.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israelisk militär: Över 200 dödade vid sjukhus

Anhöriga släppta efter markmord

De två anhöriga till den mordmisstänkta 17-åringen, som tidigare häktats misstänkta för grovt skyddande av brottsling, har nu släppts. Misstankarna kvarstår dock, rapporterar P4 Sjuhärad.

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Påsken 2024 har anlänt vilket har fått polisen att gå ut med både varningar och starka uppmaningar till alla de som reser bort under påskhelgen. Du bör nämligen ta höjd för allt från hur du förebygger inbrott till hur du ska tänka om du går på fjällvandring.

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Ett par i Malmö kan vräkas efter att ha slarvat med sopsorteringen. I en intervju med Hem & Hyra säger hyresvärden att slarvet tyder på att det finns "en massa bråte" i lägenheten.

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.