Modell hittad död i Uppsala

23-åringen misstänks ha mördats av sin egen sambo.


SKYTTORP. Det var under tisdagseftermiddagen som polis åkte ut till lägenheten. Den 23-åriga kvinnan hade inte svarat i telefon på flera dagar och de anhöriga började bli oroliga.

Men ingen öppnade när polis ringde på dörren. Dörren var låst och en låssmed kallades till lägenheten. Väl inne gjorde man ett fruktansvärt fynd – den unga modellen låg död på sin säng, och även hennes sambo hittades livlös i rummet brevid.

Under onsdagen ville polis inte uppge varför man misstänker att kvinnan mördats, men inte mannen.

– Omständigheter och iakttagelser som polisen gjorde på plats gör att vi misstänker brott, säger Kenneth Ågren vid Uppsalapolisens kriminalavdelning, enligt UNT.

En teknisk undersökning har gjorts, men i nuläget vill man inte gå in på vilka fynd som gjorts. Inte heller vill man avslöja om något vapen hittats.

Enligt nära och kära hade 23-åringen inte visat några tecken på att må dåligt. Kvinnan beskrev sig själv som en glad tjej som älskade livet.

– Hur det än visar sig vara är det här djupt tragiskt. Men vi kan inte utesluta att någon annan än mannen kan vara gärningsman, menar Ågren, skriver UNT.

Kvinnan och sambon är inte kända av polisen sedan tidigare.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!