Grek blev turk på burk - får två miljoner kronor

Dyrt att kalla greken turk på yoghurtburk.


JÖNKÖPING. Lindahls mejeri får nu hosta upp två miljoner kronor i skadestånd till den grekiske pensionär, som används på bild i reklamen för turkisk yoghurt.

När Minas Karatzoglis, 77, i grekiska Delfi via bekanta i Sverige fick veta att hans nuna prydde Lindahls turkiska yoghurtburkar blev han rasande.

Turkiet och Grekland är gamla ärkefiender - och i den delen av världen tar man inte lätt på etnicitet.

Karatzoglis krävde 50 miljoner kronor i skadestånd.

Nu vill Jönköpingsmejeriet göra upp i godo.

– Vår uppgörelse är så gott som klar. Han får mellan 1,5 och 2 miljoner kronor. Vi betalar för att undvika en process i Grekland, säger företagets vd Anders Lindahl till Expressen.

– Han får betydligt mindre än han krävde, men det är ändå mycket pengar. Vi har investerat mycket i honom som varumärke under de senaste åtta åren.

Lindahls tänker i sin tur kräva bildbyrån som sålde dem bilden på pengarna.

Karatzoglis har ännu inte tagit ställning till budet.

– Vi vet inte hur mycket vi får än. Det hänger på deras förhandlingar med vår advokat, säger sonen Giorgos Karatzoglis till Expressen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

1 timme sedan
Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

1 timme sedan
Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.