Är papperstidningen på väg bort?
Är papperstidningen på väg bort? - Foto: AP/SCANPIX

Unga: papperstidningen snart död

Framtiden ser mörk ut för tryckta medier. Åtminstone om man ska tro de ungdomar som deltagit i en undersökning från Habbo.


I en global undersökning från internetcommunityn Habbo svarar 49 000 ungdomar i åldrarna 11-18 på frågor om vilka medier som kommer fortsätta att vara viktiga i framtiden.

55 procent av de tillfrågade svenska ungdomarna tror att de tryckta medierna antingen kommer att vara utdöda inom en överskådlig framtid.

– De som har växt upp med internet är så vana att allt finns tillgängligt på internet, och att det går att få tag på information snabbare än att leta i tryckta medier. De "vanliga" tidningarna blir inte lika relevanta i deras ögon då allt finns att hitta på internet, säger Isabella Sobieski, communitymanager på Habbo Sverige, till Dagens Media.

"Gammelmedia" måste anstränga sig mer för att locka ungdomar, menar Sobieski.

Men: framtiden för tv och radio ser ljusare ut – tv:n är tillsammans med mobilen de enheterna som ungdomarna i undersökningen skulle ha svårast att leva utan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Täby: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bil och buss inblandad i trafikolycka i Arninge.", skriver polisen på sin hemsida.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.