Under tisdagen vattenbombas elden. Förhoppningvis kan turisterna återvända till hotellen.
Under tisdagen vattenbombas elden. Förhoppningvis kan turisterna återvända till hotellen. - Foto: Petros Giannakouris/AP/SCANPIX

Svenskar flyr från eldhärjad semesterö

En skogsbrand hotar nu turisthotellen på den grekiska ön Samos. Runt 400 skandinaviska gäster befinner sig i området, flera av dem svenskar.


SAMOS. Det varma vädret har plågat den grekiska ön i veckor. Måndagens skogsbrand, som uppges bara vara ett par hundra meter från turishotellen, är den andra på bara ett par dagar.

Enligt de svenska reseföretagen befinner sig ett par hundra svenskar i det drabbade området. Under måndagen fick flera fly från sina hotellrum.

– Våra gäster fick med sig plånbok, pass och kanske ett ombyte. Men tanken är att de ska kunna återvända till sina hotell i morgon, säger Eva Olivcrona, informatör på Fritidsresor, till Svenska Dagbladet.

Under morgondagen kommer lokal räddningstjänst att vattenbomba eldarna. Det finns inga uppgifter om att någon skadats, skriver SvD.

/
/
/
/
Eld
/
Fly
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.