Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mordbrand på minkfarm

- 10/08/2010, 15:23 -
1 av 6

Djurrättsalliansen

2 av 6

Djurrättsalliansen

3 av 6

Djurrättsalliansen

Djurrättsalliansens bilder vittnar om vanvård. Varning för starka bilder.
4 av 6

Djurrättsalliansens bilder vittnar om vanvård. Varning för starka bilder.

Djurrättsalliansen

5 av 6

Djurrättsalliansen

6 av 6

Djurrättsalliansen

En minkfarm utsattes för ett brandattentat i Kristianstad natten till tisdag. En fodertruck totalförstördes och minkarna blev utan vatten under natten, uppger minkfarmaren.

KRISTIANSTAD. Den drabbade minkfarmaren Stefan Andersson menar att han gärna hade tagit en diskussion med gärningsmännen.

– Det är fegt. De är välkomna hit och prata med mig öga mot öga i stället för att smyga in på natten och tända eld, säger Andersson till SVT.

Han upptäckte den utbrända trucken när han skulle mata minkarna på tisdagsmorgonen.

– Nu måste vi försöka ragga fram en annan truck så att djuren kan få mat i eftermiddag, säger Andersson.

På måndagen publicerades bilder och video på vanvårdade minkar som drivits till kannibalism. När Nyheter24 pratade med  Per-Anders Svärd, doktorand i statsvetenskap vid Stockholms universitet och tidigare ordförande i Djurens Rätt, förutspådde han att det kunde tända till.

– Det är ganska uppenbart att man har provat allt. Man har försökt uppmärksamma det här i årtionden. Vissa kan absolut reagera hårdare, sa Svärd till Nyheter24.

Och han hade rätt. Men Stefan Andersson tar själv avstånd från farmare som inte sköter sina djur.

– Om bilderna är sanna är jag mycket kritisk. Vi vill inte ha några såna medlemmar i vår organisation, säger han till SVT.