Minkuppfödarna menar att Djurrättsalliansens material är missvisande och att det inte alls är så illa som det ser ut.
Minkuppfödarna menar att Djurrättsalliansens material är missvisande och att det inte alls är så illa som det ser ut. - Foto: Djurrättsalliansen

Minkuppfödare försvarar sig

Djurrättsalliansen släppte på måndagen bilder som tydde på vanvård på svenska minkfarmar. Politiker kräver hårdare lagar och förbud, men uppfödarna slår ifrån sig kritiken.


"Mats" har 17 000 minkar på sin farm och har sysslat med minkuppfödning hela sitt vuxna liv. Han menar att det är normalt att minkarna attackerar varandra och att det sker för fort för att man ska ha en chans att hindra det.

– Det är inte något konstigt, det är det inte faktiskt. Och vi försöker plocka ner döda djur varje dag när vi går runt och delar ut mat, säger han till Ekot.

Enligt honom ligger beteendet i minkarnas natur.

– Jag vet inte vad jag ska säga om det, men det är klart att det är ju rovdjur. Och får de känna blod så vill de gärna fortsätta att bitas, säger han.

Mats kritiserar Djurrättsalliansens metoder och menar att det ser mycket värre ut på bilderna än vad det egentligen är.

– Ja, det är inget vidare. De hade kunnat komma på ljusan dagen så kunde jag visa runt dem, och uppträda som vanligt folk egentligen, säger han till Ekot.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!