- Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Dömd naturläkare får sänkt straff

Naturläkaren erbjöd svårt sjuka personer behandling med bland annat basilika, vitkål och musselolja för stora summor pengar. Hovrätten sänker nu mannens straff till 2,5 års fängelse.


BORÅS. Naturläkaren, en 54-årig man, avslöjades i fjol med att erbjuda svårt sjuka människor behandling med bland annat basilika, vitkål och musselolja för stora summor pengar.

Vid ett fall led en patient av Parkinson och naturläkaren krävde honom på 160 000 kronor innan han avbröt behandlingen.

Den 54-årige mannen dömdes i tingsrätten för grovt bedrägeri, sexuellt utnyttjande och andra brott till 3,5 års fängelse, och dömdes även att betala skadestånd på totalt en miljon kronor till sina offer.

Naturläkaren överklagade och vill bli frikänd. Men hovrätten sänker i stället straffet till 2,5 års fängelse och 54-åringen döms till ett betydligt lägre skadestånd, uppger Borås Tidning.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.