- Foto: Joakim Folke

600 000 nya skulder hos Kronofogden på ett halvår

Många drar sig för att höra av sig - trots att det kan vara räddningen undan anmärkning.


Under årets föra sex månader har hela 600 000 ansökningar om betalningsföreläggande inkommit till Kronofogdemyndigheten.

Framför allt handlar det om obetalda räkningar för mobiltelefoner och trafikförsäkringar men också elräkningarna blir fler och fler på Kronofogdens bord.

Och Annika Stenberg, chef för Kronofogdens avdelning betalningsfaställelse, varnar folk för att sticka huvudet i sanden när räkningarna kommer.

– Så här efter semestern har många svårt att få pengarna att räcka till. Även tillfälliga betalningssvårigheter kan få svåra konsekvenser om man inte tar tag i problemen snabbt, säger hon i ett pressmeddelande. Samtidigt poängterar hon att man kan slippa betalningsanmärkning om man snabbt agerar och svarar när brevet kommer.

Många drar sig dock för att höra av sig till Kronofogden. Något som Annika Stenberg beklagar.

– Tyvärr är det många som har en missvisande eller fördomsfull bild av Kronofogden och inte vågar höra av sig till oss för hjälp innan det är för sent.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.