- Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Seglare spårlöst försvunna vid Öland

Helikoptrar och båtar deltar i sökandet.


En segelbåt utan personer ombord har upptäckts utanför DegerhamnÖland efter att en privatperson larmat om den tomma båten.

Ett stort pådrag med både båtar och helikoptrar deltar nu i sökandet efter de som funnits på båten.

– Ombord på båten fanns sjökort och de senaste noteringarna är gjorda 60 km utanför Ölands södra udde. Klockslag finns men inget datum. Men om det här är olyckspositionen vet vi inte, säger Peter Lindquist, presstalesman vid sjö- och flygräddningscentralen i Göteborg, till SVT.

Båten upptäcktes på torsdagsmorgonen när den kom flytande mot land. De saknade seglarna tros vara från Ryssland eftersom anteckningar som hittats på båten är skriva på ryska.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Krisande Body Shop lägger ner i Sverige

Tysk gripen för spionage i Europaparlamentet

En assistent till en tysk högerpolitiker har gripits för misstänkt spionage för Kinas räkning, meddelar åklagare. Mannen anklagas för att ha försett Kinas underrättelsetjänst med information om förhandlingar i Europaparlamentet.

Apple tappar stort i Kina

Apples Iphone-försäljning i Kina rasade med 19 procent under första kvartalet. Det var den sämsta utvecklingen sedan pandemin slog till 2020, enligt siffror från den oberoende analysfirman Counterpoint.

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

Tjetjeniens hårdföre ledare Ramzan Kadyrov uppges vara svårt sjuk i pankreatit. Nu planerar Kreml för regimskifte i den ryska delrepubliken, hävdar ryska oberoende Novaja Gazeta. En hårdför befälhavare nämns som möjlig efterträdare.

Polisen i Boden rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka på Garnisindsgatan/Kyrkgatan i Bodens centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Älvsbyn

1 timme sedan
"Larm om trafikolycka på riksväg 94/länsväg 356 i Älvsbyn.", skriver polisen på sin hemsida.