Fredag 19 Aug
Stockholm

OG-gangsters åtalas för grov utpressning

22-åringen, vicepresident i Original Gangsters, hotade skjuta krogägarens döttrar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. 22-åringen åtalas tillsammans med två andra OG-män för grov utpressning, försök till grov utpressning och grovt olaga hot, skriver GT.

– Jag vet att du har två döttrar, jag har skjutit personer förr, betala eller så spränger vi restaurangen, ska 22-åringen ha sagt till krogägaren.

En dag i mitten av juli dök han tillsammans med en 26-åring och tre andra män upp på krogen söder om Stockholm.

Det rådde inget tvivel om vilka de var - samtliga bar tröjor med trycket Original Gangsters. De krävde krogägaren på 200 000 kronor.

22-åringen hotade dessutom en kvinna i personalen med en mantelrörelse med pistolen. Därpå tryckte han den mot hennes tinning.

– Håll käften! Du ska veta att jag skjutit förr.

Två dagar senare dök 26-åringen, en 25-åring med kopplingar till OG, tillsammans med ytterligare tre personer upp på krogen på nytt. De hade sina händer nedgrävda i byxlinningen.

– Vi har åkt långt och vi åker inte utan pengar, hotade de.

Men några 200 000 kronor fick de inte. Vid första besöket hotade de till sig 1 000 euro och vid det andra 2 000 kronor, uppger GT.

Tre av männen har nu förts inför rätta. 22-åringen, 25-åringen och 26-åringen åtalas för grov utpressning och försök till grov utpressning.

22-åringen åtalas dessutom för grovt olaga hot mot den kvinna som jobbade på krogen och fick en pistolpipa upptryckt mot tinningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.