Torsdag 13 Maj
Stockholm

OG-gangsters åtalas för grov utpressning

22-åringen, vicepresident i Original Gangsters, hotade skjuta krogägarens döttrar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. 22-åringen åtalas tillsammans med två andra OG-män för grov utpressning, försök till grov utpressning och grovt olaga hot, skriver GT.

– Jag vet att du har två döttrar, jag har skjutit personer förr, betala eller så spränger vi restaurangen, ska 22-åringen ha sagt till krogägaren.

En dag i mitten av juli dök han tillsammans med en 26-åring och tre andra män upp på krogen söder om Stockholm.

Det rådde inget tvivel om vilka de var - samtliga bar tröjor med trycket Original Gangsters. De krävde krogägaren på 200 000 kronor.

22-åringen hotade dessutom en kvinna i personalen med en mantelrörelse med pistolen. Därpå tryckte han den mot hennes tinning.

– Håll käften! Du ska veta att jag skjutit förr.

Två dagar senare dök 26-åringen, en 25-åring med kopplingar till OG, tillsammans med ytterligare tre personer upp på krogen på nytt. De hade sina händer nedgrävda i byxlinningen.

– Vi har åkt långt och vi åker inte utan pengar, hotade de.

Men några 200 000 kronor fick de inte. Vid första besöket hotade de till sig 1 000 euro och vid det andra 2 000 kronor, uppger GT.

Tre av männen har nu förts inför rätta. 22-åringen, 25-åringen och 26-åringen åtalas för grov utpressning och försök till grov utpressning.

22-åringen åtalas dessutom för grovt olaga hot mot den kvinna som jobbade på krogen och fick en pistolpipa upptryckt mot tinningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela