1 av 4
2 av 4
3 av 4
Thomas Salme, till höger, med vänner på Aruba.
4 av 4
Thomas Salme, till höger, med vänner på Aruba.

Salme om livet på paradisön: "Jag älskar det"

Boken är snart färdig. Dokumentären närmar sig. Allt medan fejkpiloten Thomas Salme åker världen runt och fotograferar.– Jag älskar det här, säger han till Nyheter24.


Det är hektiska dagar för Nyheter24:s bloggare när han befinner sig på blixtvisit i Stockholm. Alexa Wolf håller på att producera dokumentären om hans liv som fejkpilot, och hans egen bok ska vara klar i höst.

– Det känns otroligt lätt, jag skriver minst 4-5 timmar om dagen, säger Thomas Salme till Nyheter24.

Mesta tiden spenderar han på paradisön Aruba, bara metrar ifrån den kritvita stranden. Varje morgon tar han ett par steg ner till det turkosfärgade vattnet.

– Jag börjar alltid dagen med att simma, sen käkar jag en sallad med polarna, säger han.

"Vänligheten är det jag minns bäst"

När han inte skriver jobbar, flyger han runt om i världen och fotograferar. I dagarna är han på modeveckan i Milano. Tidigare i somras gjorde han ett fotoreportage om barnarbetare i Peru. Han har även besökt Venezuelas huvudstad Caracas - världens farligaste stad.

– Kanske jag som inte förstår allt, men det är vänligheten jag minns bäst från mina resor i Sydamerika, berättar Salme för Nyheter24.

Trots varningar åkte han tunnelbana och var ute sent på kvällen.

– Min guide i staden sa att jag inte skulle göra det, men det handlar mycket om att vara streetwise. Jag träffade bara snälla och trevliga människor där.

Missa inte Thomas Salmes blogg här på Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!