Original Gangsters: Alla sverigedemokrater ska bort

- 04/10/2010, 12:14 -
OG hotar sverigedemokrater.

OG hotar sverigedemokrater.

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Det kriminella nätverket Original Gangsters - OG - vill tvinga sverigedemokrater att lämna sina kommunfullmäktigestolar tomma.

RONNEBY. Maffiaorganisationen Original Gangsters har ett erbjudande till alla de sverigedemokrater som intagit maktens korridorer i kommunfullmäktigeförsamlingar runt om i landet.

Ett erbjudande av det slag man inte kan tacka nej till, som det heter i maffiafilmer.

Och det börjar i blekingska Ronneby. Där vill nu OG få  sverigedemokraterna att lämna kommunfullmäktige. Målet är på lång sikt tomma fullmäktigestolar i hela Sverige.

– Vi är vana att få vår vilja igenom, säger Original Gangsters Sverigepresident Lars Bergqvist till Sveriges Radio Blekinge.

Sverigedemokraternas gruppledare i Ronneby, Rolf Fredriksson, har redan hängts ut på en hemsida och snart kommer turen till andra namnet på listan, Anna-Mi Kullmans, uppger P4 Blekinge.

Mellan åtta och tio namn finns på den lista som Original Gangsters kallar sin handlingsplan för Ronneby.

Och Lars Bergqvist drar sig inte för ganska handfasta hot.

– Vi är vana att få vår vilja igenom. Det är upp till dem och bedöma vad som är farligt och inte farligt, säger han till P4.

Sd-politikerna i Ronneby vågar inte ställa upp på bandade intervjuer med Sveriges Radio, men många säger att det är "för jäkligt" - men att de inte överväger att lämna sina uppdrag som läget ser ut just nu.

Såväl Säpo som underrättelsetjänsten är inkopplad.

– Det här rör den yttersta demokratin och har därför prioritet ett. Både Säpo, närpolisen och underrättelsetjänsten är inkopplad, säger Thomas Pärlklo på Säpo till SR.