Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Porrklubb kan tvingas flytta

- 13/10/2010, 11:46 -

Club Privé

Den omtalade porrklubben Privé i Stockholm är uppsagd från årsskiftet, uppger en styrelseledamot i bostadsrättsföreningen.

STOCKHOLM. Club Privé är ständigt i blåsväder. Nu senast efter att tevekända strippan Izza anklagat en polisman för att ha försökt våldta henne och en kollega under flera privata besök på klubben.

Men nu kan porrklubben tvingas flytta, skriver Dagens Nyheter.

Så sent som 2009 skrev porrklubbens ägaren på ett femårskontrakt med bostadsföreningen Ingemarshov på Birger Jarlsgatan. Men enligt Ove Lundvall, styrelseledamot i föreningen, är kontraktet uppsagt i förväg.

– Jag vill inte säga vad som ligger bakom beslutet att säga upp kontraktet i förväg, men det finns saker som gör att vi fattat detta beslutet, säger Ove Lundvall till DN.

Innan uppsägningen träder i kraft, den 31 december, ska föreningens styrelse träffa porrklubbens ägare.

– Vi får se hur man agerar. De kan ju gå vidare till hyresnämnden, säger Lundvall till DN.

Club Privé har tidigare ägts av en före detta polis, som dömdes för ekonomisk brottslighet och fängelse i tre år samt näringsförbud i tio år - för bland annat grovt skattebrott, grovt bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll.

Han ska ha smitit från en skatteskuld på mellan 17 och 18 miljoner kronor.

Numera ägs porrklubben av affärsmannen Michael Badelt - tidigare dömd för utpressning, vapenbrott och människorov.