Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Örebromannen häktad för flera våldtäkter

- 15/10/2010, 12:57 -
1 av 3

HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

2 av 3

JOAKIM SERRANDER/SCANPIX

3 av 3

Conny Sillén / SCANPIX

23-åringen erkände under fredagen en våldtäkt. Nu häktas han.

ÖREBRO. Under fredagen inleddes häktningsförhandlingarna mot den 23-årige man som misstänks stå bakom en rad sexattacker i Örebro.

I början av förhandlingarna uppgav mannens advokat, Margareta Arvidsson, att hennes klient erkänner en av våldtäkterna. Våldtäkten inträffade vid Eurostop i Örebro den 28 mars i år.

Därefter fortsatte förhandlingarna bakom stängda dörrar.

Strax innan ett på förmiddagen beslutade rätten att 23-åringen på sannolika skäl är misstänkt för samtliga fall och häktas för alla dessa, skriver Aftonbladet.

23-åringen häktas för fyra attacker, två våldtäkter och två våldtäktsförsök, men den siffran kan komma att stiga. Ett av fallen rubriceras som misshandel.

– Han är i dag delgiven misstanke för fem brott. Örebro har som vi vet drabbats av fler men vi vet inte i dag hur många av dem han kommer att delges misstanke för, men han kommer givetvis att höras om dem, säger chefsåklagare Gunnar Brodin till Aftonbladet.

Under en presskonferens i polishuset efter häktningsförhandlingarna meddelas att det inte fanns någon konkret misstanke mot 23-åringen innan söndagens tre överfall. Men efter att mannen vägrat lämna DNA-prov blev polisen misstänksam.

Under fredagseftermiddagen fortsätter ytterligare förhör med mannen.