Måndag 20 Sep
Stockholm

Örebromannen häktad för flera våldtäkter

1 av 3
2 av 3
3 av 3

23-åringen erkände under fredagen en våldtäkt. Nu häktas han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

ÖREBRO. Under fredagen inleddes häktningsförhandlingarna mot den 23-årige man som misstänks stå bakom en rad sexattacker i Örebro.

I början av förhandlingarna uppgav mannens advokat, Margareta Arvidsson, att hennes klient erkänner en av våldtäkterna. Våldtäkten inträffade vid Eurostop i Örebro den 28 mars i år.

Därefter fortsatte förhandlingarna bakom stängda dörrar.

Strax innan ett på förmiddagen beslutade rätten att 23-åringen på sannolika skäl är misstänkt för samtliga fall och häktas för alla dessa, skriver Aftonbladet.

23-åringen häktas för fyra attacker, två våldtäkter och två våldtäktsförsök, men den siffran kan komma att stiga. Ett av fallen rubriceras som misshandel.

– Han är i dag delgiven misstanke för fem brott. Örebro har som vi vet drabbats av fler men vi vet inte i dag hur många av dem han kommer att delges misstanke för, men han kommer givetvis att höras om dem, säger chefsåklagare Gunnar Brodin till Aftonbladet.

Under en presskonferens i polishuset efter häktningsförhandlingarna meddelas att det inte fanns någon konkret misstanke mot 23-åringen innan söndagens tre överfall. Men efter att mannen vägrat lämna DNA-prov blev polisen misstänksam.

Under fredagseftermiddagen fortsätter ytterligare förhör med mannen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela