1 av 3
- Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
2 av 3
- Foto: JOAKIM SERRANDER/SCANPIX
3 av 3
- Foto: Conny Sillén / SCANPIX

Örebromannen häktad för flera våldtäkter

23-åringen erkände under fredagen en våldtäkt. Nu häktas han.


ÖREBRO. Under fredagen inleddes häktningsförhandlingarna mot den 23-årige man som misstänks stå bakom en rad sexattacker i Örebro.

I början av förhandlingarna uppgav mannens advokat, Margareta Arvidsson, att hennes klient erkänner en av våldtäkterna. Våldtäkten inträffade vid Eurostop i Örebro den 28 mars i år.

Därefter fortsatte förhandlingarna bakom stängda dörrar.

Strax innan ett på förmiddagen beslutade rätten att 23-åringen på sannolika skäl är misstänkt för samtliga fall och häktas för alla dessa, skriver Aftonbladet.

23-åringen häktas för fyra attacker, två våldtäkter och två våldtäktsförsök, men den siffran kan komma att stiga. Ett av fallen rubriceras som misshandel.

– Han är i dag delgiven misstanke för fem brott. Örebro har som vi vet drabbats av fler men vi vet inte i dag hur många av dem han kommer att delges misstanke för, men han kommer givetvis att höras om dem, säger chefsåklagare Gunnar Brodin till Aftonbladet.

Under en presskonferens i polishuset efter häktningsförhandlingarna meddelas att det inte fanns någon konkret misstanke mot 23-åringen innan söndagens tre överfall. Men efter att mannen vägrat lämna DNA-prov blev polisen misstänksam.

Under fredagseftermiddagen fortsätter ytterligare förhör med mannen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.