- Foto: Bror Persson / Scanpix

Bombhotet mot NSD skickades från polishuset

Riksenheten för polismål tar över förudnersökningen.


LULEÅ. I onsdags skickades ett bombhot till tidningen Norrländska socialdemokraten, NSD. Hotet togs på allvar och byggnaden utrymdes.

Nu har polisen spårat det ip-nummer som skickade hotet och kan konstatera att bombhotet kom från polishuset i Luleå.

Polismyndighetens ledning går nu vidare med ärendet och anmäler det inträffade till riksenheten för polismål i Umeå som tar över förundersökningen.

Datorerna i polishuset som har internetuppkoppling har nu samlats in för att granskas.

Tre anledningar till varför hotet kommer från polishuset är tänkbara. Att någon hackat polisens nät, att ip-numret är felaktigt och att någon faktiskt suttit i polishuset och skickat hotet.

Att ip-numret skulle vara feaktigt anses redan vara uteslutet, skriver NSD.

"Ledningen för polismyndigheten ser mycket allvarligt på det inträffade. Vår förhoppning är att utredningen ska bringa klarhet i varifrån hotet mot NSD har kommit samt att den skyldige kan gripas och lagföras", skriver polisen i ett pressmeddelande.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Börsen väntas fortsätta upp

Morgonens nyheter 23 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Aktivister slutar blockera motorvägar

Klimataktivistgruppen Återställ våtmarkerna slutar med sina uppmärksammade aktioner där de blockerar motorvägar. Nu ska de i stället rikta in sig på torvbrytning genom att gräva igen diken, säger Helen Wahlgren, presskontakt på Återställ våtmarkerna till Göteborgs-Posten.

Gazakriget splittrar USA:s toppuniversitet

Pro-palestinska demonstrationer orsakar stora spänningar mellan studenter och ledning på flera toppuniversitet i USA. På Columbia har föreläsningssalarna stängts, och på flera lärosäten växer motsättningarna om Gazakriget.

Asien hårdast drabbat av klimatförändringar

Asien är fortsatt den världsdel som är hårdast drabbad av klimatförändringar. Det visar en ny rapport från Världsmeteorologiska organisationen (WMO).

Tekniska problem för Nordea

Nordea upplevde under morgonen tekniska problem, rapporterar Aftonbladet.