- Foto: Patrik Lundin / SCANPIX

Sjuårig flicka avled efter ridolycka

Den flicka som i söndags ramlade av och blev trampad av en häst, avled på måndagseftermiddagen.


BORÅS. Det var i söndags under en ridlektion på Borås  ridklubb som en sjuårig flicka kastades av en häst. När hon låg på marken sprang en annan häst över henne.

Trots att flickan bar både skyddsväst och ridhjälm blev hennes skador mycket allvarliga.

Hon fördes med ambulans till sjukhus. Sjukhusets talesman meddelade på måndagsförmiddagen att hennes skador var livshotande.

Och på eftermiddagen avled flickan.

Allt var normalt under lektionen, de tio ekipagen som var med i ridgruppen leddes runt av ledare. Det var dock något som gjorde hästarna rädda, det var då olyckan inträffade.

– Hon red på en av våra lugnaste hästar, men händer det något säger deras instinkt åt dem att fly och det går aldrig att förutse vad som kan få dem att reagera säger Carina Ljung, chef för Borås ridhus till Borås tidning.

På måndagen kallades alla berörda föräldrar, barn och ledare till ett krismöte där olyckan skulle diskuteras. En krishanteringsgrupp kallades även in från kommunen när det stod klart att flickans liv inte gick att rädda.

– Vi har tagit kontakt med Svenska ridsportsförbundet för att få hjälp med att utreda olyckan. Vi ska se över våra djur och försöka få fram om det här är något som kan hända alla hästar. Det är jätteviktigt för oss att veta vad som hänt och om något har gått fel. Sådant här får bara inte hända, säger Sune Mordenfeld, styreseledamot i ridklubben.

På måndagskvällen tändes ljus för flickan på ridklubben. Många sörjande var där och de hade en chans att skriva en sista hälsning till flickan i en minnesbok.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!