– Vi ska försöka ta reda på hur sekretessbelagda uppgifter hamnat hos klubben, säger Skånepolisens J-B Cederholm.
– Vi ska försöka ta reda på hur sekretessbelagda uppgifter hamnat hos klubben, säger Skånepolisens J-B Cederholm. - Foto: Scanpix

Polis kan ha läckt till Bandidos

När Skånepolisen genomförde en razzia mot det kriminella mc-gänget hittade man sina egna spaningsuppgifter i Bandidoslokalen.


Alcatrazlistan

Alcatrazlistan är en förteckning över de hundra mest aktiva kriminella personerna i Sverige, vad gäller grov organiserad brottslighet och systemhotande brottslighet. Namnet Alcatraz refererar till det beryktade fängelset i San Francisco, USA.

Listan upprättas av Operativa rådet, polisens särskilda organisation mot grov och organiserad brottslighet. Rådet som leds av rikskriminalchefen består av representanter för landets polismyndigheter: Säkerhetspolisen, Skatteverket, Åklagarmyndigheten, Ekobrottsmyndigheten och Tullverket.

Namnen på listan är inte offentliga.

Källa: Wikipedia

MALMÖ. Har någon inom polismyndigheten läckt uppgifter ur spaningsregistret till brottslingar? Det utreder Skånepolisen sedan man i helgen gjort en nattlig räd i Bandidos lokaler strax utanför Malmö. Och hittat polisens egna sekretessbelagda uppgifter, uppger Kvällsposten.

– Vi ska försöka ta reda på hur sekretessbelagda uppgifter hamnat hos klubben. Det finns olika möjligheter. Det kan vara uppgifter som spridits tidigare och som dykt upp igen. Det finns ingen som är misstänkt. Vi vet inte om vi kommer att lämna över ärendet till åklagare, säger Skånepolisens J-B Cederholm till Kvällsposten.

Sedan tidigare vet man att handeln med hemliga polisdokument i den undre världen pågått intensivt under det senaste året. Bland annat polisens så kallade Alcatrazlista över landets 100 farligaste brottslingar har kommit ut på den svarta marknaden.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.