Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polis kan ha läckt till Bandidos

- 24/11/2010, 13:30 -
– Vi ska försöka ta reda på hur sekretessbelagda uppgifter hamnat hos klubben, säger Skånepolisens J-B Cederholm.

– Vi ska försöka ta reda på hur sekretessbelagda uppgifter hamnat hos klubben, säger Skånepolisens J-B Cederholm.

Scanpix

När Skånepolisen genomförde en razzia mot det kriminella mc-gänget hittade man sina egna spaningsuppgifter i Bandidoslokalen.

MALMÖ. Har någon inom polismyndigheten läckt uppgifter ur spaningsregistret till brottslingar? Det utreder Skånepolisen sedan man i helgen gjort en nattlig räd i Bandidos lokaler strax utanför Malmö. Och hittat polisens egna sekretessbelagda uppgifter, uppger Kvällsposten.

– Vi ska försöka ta reda på hur sekretessbelagda uppgifter hamnat hos klubben. Det finns olika möjligheter. Det kan vara uppgifter som spridits tidigare och som dykt upp igen. Det finns ingen som är misstänkt. Vi vet inte om vi kommer att lämna över ärendet till åklagare, säger Skånepolisens J-B Cederholm till Kvällsposten.

Sedan tidigare vet man att handeln med hemliga polisdokument i den undre världen pågått intensivt under det senaste året. Bland annat polisens så kallade Alcatrazlista över landets 100 farligaste brottslingar har kommit ut på den svarta marknaden.