1 av 4
- Foto: Ewa Tures/Scanpix
2 av 4
- Foto: Polisen/Scanpix
3 av 4
- Foto: Conny Sillén / SCANPIX
4 av 4
- Foto: Conny Sillén / SCANPIX

Jackie Arklöv: Jag vill doktorera

På onsdag nästa vecka får polismördaren och exnazisten Jackie Arklöv besked om hans livstidsstraff ska tidsbestämmas.


Morden i Malexander

Den 28 maj 1999 rånades Östgöta Enskilda Bank i Kisa av tre maskerade och tungt beväpnade organiserade nazister - Jackie Arklöv, Tony Olsson och Andreas Axelsson. Bytet blev 2,6 miljoner kronor.

Polismännen Olle Borén, 42, och Robert Karlström, 30, sköts ihjäl med nackskott med sina egna tjänstevapen när de på en landsväg i Malexander kommit ifatt rånarna.

ÖREBRO. Lagman Per Grevesmühl meddelade i samband med tingsrättsförhandlingarna under fredagen att Malexandermördaren och krigsförbrytaren Jackie Arklöv får vänta på besked om huruvida hans livstidsstraff tidsbegränsas tills på onsdag.

Under förhandlingarna berättade Jackie Arklöv att han deltar i klosterverksamhet på Kumlananstalten och att han flitigt ägnar sig åt studier, uppger Nerikes Allehanda.

Han har läst in en magisterexamen i historia och sociologi och kan tänka sig en framtid inom den akademiska världen.

– Jag skulle vilja doktorera, förklarade han.

Lagman Per Grevesmühl undrar om han någonsin funderar på att ge upp.

– Det gör jag faktiskt. Många gånger har jag bara velat lägga mig på isoleringen och kapa kontakten med omvärlden. Men jag har kommit så pass långt att det nästan vore brottsligt att ge upp nu, svarade han med antydan till ett litet leende, skriver NA.

Åklagare Sarah Hajslund Hansen motsätter sig ett tidsbestämt straff för Arklöv.

– De brott han gjort sig skyldig till har ett mycket högt straffvärde, påpekade hon.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

1 timme sedan
Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.