Krashat tåg
Tågolycka - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Inga tåg till Malmö

Tåget som krockat på Malmö Central har ännu inte bärgats och all tågtrafik till staden har ställts in.


Här kan du följa trafikläget

Ska du till eller från Malmö? Kolla hur landet ligger just nu på Trafikverket.se.

MALMÖ. Strax före klockan tre natten mot tisdagen stoppades bärgningen av tåget som krockat på Malmö Central. Och därmed står också trafiken still.

– Vi vet inte exakt vad som hänt, men har fått besked om att det blivit stående ungefär 100 meter ut på Malmö C Östra, säger Monica Näslund, på Trafikverkets pressjour, tidigt på tisdagsmorgonen till Skånskan.

Tåg med slutdestination Malmö blir därmed stående. X2000 med destination Malmö vänder i Lund och Pågatågen till och från Ystad får heller inte angöra centralstationen.

Senare under tisdagen ska man försöka skjuta tillbaka den krockade vagnen till spår 7 i övre ankomsthallen. Trafikverket hoppas att tågtrafiken ska kunna gå normalt under tisdagseftermiddagen.

– Tills vidare kör ersättningsbussar passagerare från Persborg till Malmö Central, säger Karin Borgman Rense, kundservicechef på Skånetrafiken, till Skånskan.

Tåg som går till Malmö Nedre - det vill säga genom Citytunneln - ska enligt Trafikverket kunna gå som vanligt.

SJ
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler tror på stigande bopriser

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

En ny DNA-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

2 timmar sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.