Lördag 31 Jul
Stockholm

AFA tar på sig mordförsöket - hotar fler

Antifascistisk aktion berättar detaljerat om mordförsöket på Vávra Suk.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Attackerades i söndags

I söndags blev den 35-årige, välkände nationaldemokraten Vávra Suk, överfallen.

Vávra Suk attackerades av 20 människor. Några var beväpnade med stenar, andra med påkar. Han träffades av ett hugg i armen. Blodig flydde han till sin bil. Väl på sjukhus kunde det konstaterats att Suk ådragit sig skallsskador. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

Vávra Suk är dessutom chefredaktör för tidningen Nationell Idag som varvar djuplodande debattartiklar, nyheter om massinvandring samt långläsning om Astrid Lindgren, svensk klassisk musik samt analyser över hur svenska fotbollsklubbarna egentligen är.

"Vi valde en annan strategi"

Vávra Suk hävdade att det var AFA som låg bakom attacken. Nu får han rätt. På sin hemsida skriver AFA själva om attacken.

Enligt AFA hade nationaldemokraterna "släpat med sig aktivister från det öppet nazistiska Info14 samt uteslutna medlemmar ur svenska motståndsrörelsen". Från början verkar planen ha varit att slå till mot mötet på Sergels Torg. Men polispådraget gjorde det omöjligt. De bestämde sig för en annan strategi.

"Den stora polisnärvaron gjorde det svårt att agera mot mötet som hölls. Därför valde vi en annan strategi. Vi attackerade utanför nd:s partilokal i Rågsved. När Vavra Suk kom dit attackerades han och hans bil, partiets ljudutrustning samt propaganda förstördes och en handdator konfiskerades."

Och de passar även på att hota fler medlemmar i nationaldemokraterna. AFA berättar att de kommit över ett namnregister över alla de som prenumerar på tidningen Nationell Idag. Registret kommet att offentliggöras om en månad.

"Vi attackerar när vi anser att det är som lämpligast, vare sig det är på en fascistisk aktivitet, vid deras partilokal eller i fascisternas hem."

Sverigedemokraternas ordförande Jimmie Åkesson tycker att medlemmar i AFA hör hemma på sluten psykiatrisk klinik.

– De hör hemma i ett fängelse eller på en sluten psykiatrisk klinik, sa Jimmie Åkesson till sverigedemokraternas tidning SD-kuriren år 2005.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela