Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Cobra-rättegång flyttad av säkerhetsskäl

- 22/02/2011, 13:42 -

Polisen

Black Cobra-gangstern pressade en 21-åring på 20 000 kronor. Hans advokat hävdar att det rör sig om en svartsjukehistoria. Samtidigt har rättegången flyttats efter att polisen fått uppgifter om att andra medlemmar i gänget var på väg för att göra upp.

LULEÅ/STOCKHOLM. En 25-årig medlem i Black Cobra står åtalad för en serie brott. Bland annat ska han ha tryckt upp en pistol i ansiktet på en 21-åring och krävt 20 000 kronor av honom, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.

Dessutom misshandlade han honom.

Häromveckan fick rättegången flyttas från Luleå tingsrätt till en säkerhetssal i Stockholms tingsrätt sedan polisen fått uppgifter om att andra medlemmar i det kriminella nätverket var på väg till Luleå för att göra upp med en av sammanlagt två åtalade, uppger NSD.

25-åringen åtalas för grovt rån, grovt övergrepp i rättssak, utpressning, grovt vapenbrott, narkotikabrott. En 21-åringen åtalas för tre av brotten.

25-åringen erkänner narkotikabrott och vapenbrott av normalgraden. 21-åringen ingenting.

25-åringens försvarare, Johnny Sjöberg, menar att utpressningsdramat i själva verket rör sig om en svartsjukehistoria - och en legitim skuldindrivning.

Den åtalade 25-åringens flickvän ska tidigare ha varit ihop med den målsägande 21-åringen och lånat ut 15 000 kronor till honom för en utbildning.

När expojkvännen vägrade betala tillbaka till trädde 25-åringen in till hennes hjälp.

– Händelsen var ett legalt förfarande att driva in pengarna, säger advokat Johnny Sjöberg.