- Foto: Polisen

Black Cobra-rättegång flyttad av säkerhetsskäl

Black Cobra-gangstern pressade en 21-åring på 20 000 kronor. Hans advokat hävdar att det rör sig om en svartsjukehistoria. Samtidigt har rättegången flyttats efter att polisen fått uppgifter om att andra medlemmar i gänget var på väg för att göra upp.


LULEÅ/STOCKHOLM. En 25-årig medlem i Black Cobra står åtalad för en serie brott. Bland annat ska han ha tryckt upp en pistol i ansiktet på en 21-åring och krävt 20 000 kronor av honom, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.

Dessutom misshandlade han honom.

Häromveckan fick rättegången flyttas från Luleå tingsrätt till en säkerhetssal i Stockholms tingsrätt sedan polisen fått uppgifter om att andra medlemmar i det kriminella nätverket var på väg till Luleå för att göra upp med en av sammanlagt två åtalade, uppger NSD.

25-åringen åtalas för grovt rån, grovt övergrepp i rättssak, utpressning, grovt vapenbrott, narkotikabrott. En 21-åringen åtalas för tre av brotten.

25-åringen erkänner narkotikabrott och vapenbrott av normalgraden. 21-åringen ingenting.

25-åringens försvarare, Johnny Sjöberg, menar att utpressningsdramat i själva verket rör sig om en svartsjukehistoria - och en legitim skuldindrivning.

Den åtalade 25-åringens flickvän ska tidigare ha varit ihop med den målsägande 21-åringen och lånat ut 15 000 kronor till honom för en utbildning.

När expojkvännen vägrade betala tillbaka till trädde 25-åringen in till hennes hjälp.

– Händelsen var ett legalt förfarande att driva in pengarna, säger advokat Johnny Sjöberg.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.