Onsdag 14 Apr
Stockholm

21-årig kvinna mördade pappa - ville vara vampyr

Kriminologen Jerzy Sarnecki säger att det är mycket sällsynt att barn dödar sina föräldrar. Och i synnerhet döttrar.
1 av 3
Kriminologen Jerzy Sarnecki säger att det är mycket sällsynt att barn dödar sina föräldrar. Och i synnerhet döttrar. Foto: Jurek Holzer / SvD / SCANPIX
2 av 3
3 av 3

Hon drömde om att vara vampyr och hade snöat in på kvinnliga seriemördare. Det slutade med att hon mördade sin egen pappa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Efter ett krogbesök natten mot den 5 november i slutet på förra året på Clarion Hotel vid Skanstull går far och dotter gemensamt mot Folksamskrapan och Skansbron som leder söderut.

Några minuter senare är lokalpolitikern Ladislav Capek, 49, död. Ihjälhuggen av sin 21-åriga dotters dolk.

Under onsdagen åtalades den vampyrtokiga 21-åriga dottern - också besatt vid kvinnliga seriemördare - vid Stockholms tingsrätt.

Älskar Dexter

I sin Iphone och på datorn har hon googlat på bland annat "Why female serial killers kill" och "If you where a serial killer... what would be your trophy?".

Hon förklarar också att hon har ett onaturligt stort intresse för seriemördare och slaviskt följer teveserier som Dexter.

Inledningsvis nekade dottern i polisförhör. Men när hon ställts mot tung teknisk bevisning erkände hon att hon medverkat till pappans död. Men hon nekar till mord.

Dottern hävdar att pappan gått med på att låta sig dödas efter att 21-åringen berättat om sin besatthet vid att ta livet av någon.

"Långt från fantasin"

Kvällen slutade med att hon högg dolken - som hon burit i flera veckor innan mordet - i pappans hjärta. Ladislav Capek hade också skärsår över strupen.

– Jag hoppades att det skulle gå fort, säger 21-åringen i förhör.

Så verkligheten motsvarade inte fantasin? frågar polisens förhörsledare.

– Absolut inte, det var så långt från fantasin man kan komma, säger hon.

Hon hävdar i delar av förhöret att hon ångrar sig.

– Om jag kunde åka tillbaka i tiden skulle jag smyga på mig själv bakifrån och ta ut min dolk ur väskan.

"Väldigt sällsynt"

Kriminologen Jerzy Sarnecki säger att det är mycket ovanligt att kvinnor mördar sina föräldrar.

– Det är väldigt, väldigt sällsynt. Till att börja med är det ovanligt att kvinnor dödar, men om de gör det är det rätt ofta närstående personer: pojkvänner, män, före detta män och barn. I vissa fall är det föräldrar, men det är väldigt, väldigt sällsynt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela