37-årige Jimmy avled i fyllecellen.
37-årige Jimmy avled i fyllecellen. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Jimmy dog i cellen - nu åtalas poliserna som vägrade tillkalla läkare

32-åring och 62-åring åtalas efter fyllecellsdöden.


LULEÅ. Det var i slutet på augusti förra året som 37-årige Jimmy Kallunki, med tidigare missbruksproblem, avled i en fyllecell i Luleå.

Han hade fått en insulinchock och blivit okontaktbar - vilket gjorde att polisen trodde att han tagit droger, omhändertog honom och satte honom i arresten. Men de vägrade tillkalla läkare.

Nu åtalas två poliser, en 62-åring och en 32-åring, för vållande till annans död respektive tjänstefel, uppger Norrbottens-Kuriren.

Poliserna ignorerade också samtal från det boende där Jimmy bodde där de informerade om att han var ren från narkotika och behövde sitt insulin.

Fem timmar senare hämtades en livlös Jimmu Kallunki av ambulans. När han anlände till sjukhuset konstaterade läkare att han var död.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.