- Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

Moderat kallade Juholt "smutsig" - tvingades stänga ner bloggen

En moderat politiker fick sin blogg avstängd av partiet efter inlägg om Håkan Juholt där han beskrivs som smutsig.


Andra skandaler

Folkpartisten Alexandra Brink har också gjort engroda. Hennes kommentar på Facebook - "inte mer än rätt att de får smaka på sin egen medicin" - om nazistattacken mot förtroendevalda vänsterpartister, gjorde att hon sedan fick gå ut och ta avstånd från kommentaren. Det var på tidningen Expo's Facebook-sida som hon fällde sin kommentar, vid en artikel om att vänsterpartister blev anfallna av nazister när de demonstrerade i Sundbyberg.

Den amerikanske demokraten Anthony Weiner lade av misstag ut en bild på sig själv på twitter, en bild som var tänkt till en 21-årig kvinna. Bilden föreställde hans erigerade penis, innanför kalsonger. Skandalen var ett faktum och efter förnekande har den nygifta Weiner nu avgått.

 

Den moderata politiker från Farsta har fått sin blogg avstängd av den moderata statshusledningen. Det var efter ett blogginlägg om partiledardebatten och om Håkan Juholt som hon fick order om att stänga sin blogg.

Men som om allt annat ute i internetsfären går det att hitta vad som har skrivits i bloggen. Politikern skriver bland annat om hur hon blir illamående över Håkan Juholt och hur man ska se upp med ormar som väser i gräset.

"..Håkan Juholt är smutsig och en stor skitstövel som politiker. Håkan är inte passande i vårt moderna samhälle där du och jag bör få plats för att utvecklas."

Maria Hagbom, moderat politiker och politisk sekreterare i Tyresö, som har en blogg där hon gör en del bitska kommentarer om politiska motståndare, anser inte att det var rätt av statshusledningen att stänga ned bloggen.

– Det hade varit bättre att hon hade fått ta bort de aktuella inläggen och sen skriva ett nytt där hon kan be om ursäkt för om hon eventuellt har skadat partiet. Det är problematiskt att stänga ned en hel blogg, att tysta en person. Bloggar tillhör det demokratiska samtalet, säger hon till Nyheter24.

Maria Hagbom säger att hon först och främst representerar sig själv i sin blogg, men att hon naturligtvis inte vill skada sitt parti med sina inlägg. Hon har däremot aldrig fått några reprimander från partiet för sin blogg. Hon tycker att inläggen i den nu stängda bloggen ibland är lite väl hårda, och hon anser att man ska vara försiktig med direkta personangrepp.

Nyheter24 har försökt att nå politikern som tvingats stänga ned sin blogg.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelade på torsdagen att man avser att sälja hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo.

Bättre än väntat från Avanza

Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.