Moderat kallade Juholt "smutsig" - tvingades stänga ner bloggen

- 19/06/2011, 17:08 -

Janerik Henriksson / SCANPIX

En moderat politiker fick sin blogg avstängd av partiet efter inlägg om Håkan Juholt där han beskrivs som smutsig.

Den moderata politiker från Farsta har fått sin blogg avstängd av den moderata statshusledningen. Det var efter ett blogginlägg om partiledardebatten och om Håkan Juholt som hon fick order om att stänga sin blogg.

Men som om allt annat ute i internetsfären går det att hitta vad som har skrivits i bloggen. Politikern skriver bland annat om hur hon blir illamående över Håkan Juholt och hur man ska se upp med ormar som väser i gräset.

"..Håkan Juholt är smutsig och en stor skitstövel som politiker. Håkan är inte passande i vårt moderna samhälle där du och jag bör få plats för att utvecklas."

Maria Hagbom, moderat politiker och politisk sekreterare i Tyresö, som har en blogg där hon gör en del bitska kommentarer om politiska motståndare, anser inte att det var rätt av statshusledningen att stänga ned bloggen.

– Det hade varit bättre att hon hade fått ta bort de aktuella inläggen och sen skriva ett nytt där hon kan be om ursäkt för om hon eventuellt har skadat partiet. Det är problematiskt att stänga ned en hel blogg, att tysta en person. Bloggar tillhör det demokratiska samtalet, säger hon till Nyheter24.

Maria Hagbom säger att hon först och främst representerar sig själv i sin blogg, men att hon naturligtvis inte vill skada sitt parti med sina inlägg. Hon har däremot aldrig fått några reprimander från partiet för sin blogg. Hon tycker att inläggen i den nu stängda bloggen ibland är lite väl hårda, och hon anser att man ska vara försiktig med direkta personangrepp.

Nyheter24 har försökt att nå politikern som tvingats stänga ned sin blogg.