Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läkaren sågar mirakeltuggummit

1 av 2

Robert Henriksson / SvD / SCANPIX

2 av 2

Tomas Oneborg/Scanpix

Nyheter | 21/06/2011 21:09

Skönhet, bra hud och ökad fysisk och mental prestationsförmåga utlovar en reklam för tuggummit Vigo Beauty.

Tuggummit Vigo Beauty ska hålla dig snygg, i alla fall om man ska tro reklamenhemsidan. Tuggummit innehåller olika vitaminer som ska göra din hud fast och ditt hår starkt. Nu ska marknadsföringen av tuggummit granskas av Konsumentverket.

På Vigo Beutys hemsida utlovas sund och elastisk hud, ökad fysisk kapacitet och ökad mental prestationsförmåga.

– Det låter lite väl tilltaget, säger Felix Warren, underläkare på vårdcentral.

På hemsidan kan man läsa att tuggummit är fullproppat med vitaminer, främst B- och C-vitamin. C-vitamin är bra för kroppens sammanhållning och byggande av kollagen. Förr i tiden kunde sjömän få skjörbugg för att de inte fick i sig tillräckligt med c-vitamin. B-vitaminerna är viktiga för bland annat kroppens förmåga att dela celler, något som är nödvändigt för att kroppen ska kunna fortsätta leva.

– Om man inte har brist på vitaminer behöver man inte tillsätta några till kroppen. Vitaminer över en viss nivå ger inga effekter, man får ingen extra boost. Och de här vitaminerna finns i princip allt vi äter, säger Felix Warren till Nyheter24.