Tisdag 15 Jun
Stockholm

Läkaren sågar mirakeltuggummit

1 av 2
2 av 2

Skönhet, bra hud och ökad fysisk och mental prestationsförmåga utlovar en reklam för tuggummit Vigo Beauty.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Vitaminer

Vitaminer r organiska ämnen som är livsnödvändiga för kroppen. De måste tillföras kroppen. Varje vitamin har sin bestämda biologiska funtion.

Om man försöker bygga upp en reserv med hjälp av vitamintabletter blir resultatet att de försvinner med urinen.

B-vitaminer är bra för ämnesomsättningen, blodet och huden och C-vitamin för sårläkning och bindväv.

Tuggummit Vigo Beauty ska hålla dig snygg, i alla fall om man ska tro reklamenhemsidan. Tuggummit innehåller olika vitaminer som ska göra din hud fast och ditt hår starkt. Nu ska marknadsföringen av tuggummit granskas av Konsumentverket.

På Vigo Beutys hemsida utlovas sund och elastisk hud, ökad fysisk kapacitet och ökad mental prestationsförmåga.

– Det låter lite väl tilltaget, säger Felix Warren, underläkare på vårdcentral.

På hemsidan kan man läsa att tuggummit är fullproppat med vitaminer, främst B- och C-vitamin. C-vitamin är bra för kroppens sammanhållning och byggande av kollagen. Förr i tiden kunde sjömän få skjörbugg för att de inte fick i sig tillräckligt med c-vitamin. B-vitaminerna är viktiga för bland annat kroppens förmåga att dela celler, något som är nödvändigt för att kroppen ska kunna fortsätta leva.

– Om man inte har brist på vitaminer behöver man inte tillsätta några till kroppen. Vitaminer över en viss nivå ger inga effekter, man får ingen extra boost. Och de här vitaminerna finns i princip allt vi äter, säger Felix Warren till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela