Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Arg butikschef tog 949 kronor betalt för en baguette

- 22/06/2011, 14:46 -
1 av 2

Jurek Holzer/Scanpix

2 av 2

Leif R Jansson/Scanpix

En 36-årig man snattade en baguette - då höjde butikschefen priset till 949 kronor för att kunna sätta dit honom för stöld.

Den 36-årige tjuven från Sundsvall blev ertappad när han snattade en yoghurt, en baguette och cigaretter från en butik i Kramfors. Butiksägaren blev då förbannad och höjde genast priset på baguetten till hela 949 kronor, skriver ST.

Varför höjde du priset?

– Ja, eftersom han systematiskt varit inne i butiken och stulit och betett sig illa mot personal, så det var bara därför, säger Thomas Sagraeus till Nyheter24 och fortsätter:

– Han har varit här 30 gånger i väntan på domen. Han gör ju narr av oss, en återfallsförbrytare. Han bara skrattar åt oss.

Sagraeus är kritisk till att gränsen för snatteri har höjts från 800 till 1000 kronor.

– De räknar ju ut det. Snattare plockar på sig varor för strax under 1000 kronor, säger han till Nyheter24.

Får man som butiksinnehavare sätta vilka priser man vill?

– Ja, jag kan ta 500 kronor för ett paket vetemjöl om jag vill. Det är bara tobak, tidningar och spel det finns maxpris på, säger butikschefen Thomas Sagraeus.

Tingsrätten bedömde dock att butikschefens prishöjning var "mycket olämplig" och dömde 36-åringen för snatteri. 36-åringen dömdes även för en rad andra brott, däribland narkotikabrott, och får därför trots allt sitta i fängelse i tio månader.

Vad tycker du om tingsrättens bedömning?

– De får göra som de vill. Jag satte priset för att han skulle få sig en tankeställare, säger Sagraeus till Nyheter24.

Vad gör du om han kommer tillbaka till butiken?

– Då ska han få smaka på en baguette för 2000 spänn, jag bryr mig inte.