Enligt polisens presinformatör fanns det dock inga anledningar att misstanka brott från mannens sida. Han var helt enkelt en vanlig stringman som ville utöva sin yoga i fred.
1 av 3
Enligt polisens presinformatör fanns det dock inga anledningar att misstanka brott från mannens sida. Han var helt enkelt en vanlig stringman som ville utöva sin yoga i fred. - Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX
Det finns extrema typer av yoga...
2 av 3
Det finns extrema typer av yoga... - Foto: RAJESH KUMAR SINGH / AP / SCANPIX
Och så finns det den vanliga sorten.
3 av 3
Och så finns det den vanliga sorten. - Foto: Jurek Holzer / SvD / SCANPIX

Yogautövande string-man hämtades av polis på badplats

- Det kan ju finnas någon knäppskalle som blottar sig, säger polisens pressinformatör.


FALKTRÄSKET. Många badgäster vid Falkträsksjön i norrländska Skellefteå blev chockade när två uniformerade poliser marscherade förbi under torsdagseftermiddagen.

De blev sedan ännu mer häpna när samma konstaplar på tillbakavägen hade sällskap av en man endast iklädd stringkalsonger.

Bakgrunden till detta var att Skellefteåpolisen mottagit ett larm om att mannen hade utfört yogaövningar i sin lättklädda utstyrsel.

"knäppskalle som blottar sig"

- Nakenheten är ju en sak, men det finns andra saker som spelar in. Det kan ju finnas någon knäppskalle som blottar sig,  men det har jag inga uppgifter om i det här fallet, säger Lars Persson till Nyheter24.

Vem som anmält stringmannen är ännu oklart. Persson tror att det förmodligen handlar om en badgäst som blivit stött av yogautövarens brist på täckande hud.

- Någon anmälde ärendet till polisen och när man kom fram pratade vi med killen, fast det fanns inga misstankar kring brott, säger polisens pressinformatör Lars Persson.

Tror du att yogaövningarna skulle uppfattats annorlunda om det var en vältränad tjej i 20-årsåldern som stod i bara stringtrosor?

- Njae, det beror ju litegrann på vem som anmäler det, även fast det kanske är mindre troligt att det skulle ske. Om nån blottar sig till exempel kanske inte jag anmäler det. Men det kan ju finnas andra som tar anstöt för samma händelse, fortsätter han.

Hur reagerar man som polis när man får ett sånt här larm?

- Jag har ju jobbat inom utryckningsenheten i många år tidigare och eftersom man aldrig vet vad det handlar om så har man ju vant sig, avslutar Persson.

När poliserna pratat med stringmannen och förklarat läget återvände mannen till badplatsen.

Han packade sedan ihop sina tillhörigheter och lät de alarmerande badgästerna vara ifred, rapporterar Norran.

Man får hoppas att stringmannen hittade en fridfull plats att utöva sina yoga på. Där han inte stördes av förbipatrullerande poliskonstaplar, det vill säga.

För er som inte vet vad yoga är - klicka på videon nedan:

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.